Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Η ασπιρίνη μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του μαστού

Η ασπιρίνη μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο επανεμφάνισης καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 4.000 γυναίκες που είχαν εμφανίσει καρκίνο του μαστού, εκείνες που έπαιρναν τακτικά ασπιρίνη είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από την ασθένεια. Παράλληλα μειωνόταν κατά 50% ο κίνδυνος μετάστασης του καρκίνου.

Η έρευνα, με επικεφαλής τη Michelle Holmes από την .........

ιατρική σχολή του Harvard, ξεκίνησε το 1976 και μέχρι το 2006 εξετάστηκαν 4.164 γυναίκες. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 341 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από καρκίνο του μαστού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι γυναίκες που έπαιρναν ασπιρίνη 2 με 5 ημέρες την εβδομάδα μείωναν κατά 60% τον κίνδυνο μετάστασης του καρκίνου, ενώ είχαν 71% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από την ασθένεια.

Επιπλέον, όσες έπαιρναν 6 με 7 ασπιρίνες εβδομαδιαίως μείωναν τον κίνδυνο μετάστασης κατά 43% και τον κίνδυνο θανάτου κατά 64%.

«Αυτή είναι η πρώτη έρευνα που δείχνει ότι η ασπιρίνη μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο μετάστασης ή τον κίνδυνο θανάτου σε γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και έχουν κάνει θεραπεία», τόνισε σε δηλώσεις της η δρ. Michelle Holmes.

«Αν τα ευρήματα της έρευνας επιβεβαιωθούν και από τις κλινικές δοκιμές , η ασπιρίνη θα καταστεί άλλο ένα απλό, οικονομικό και σχετικά ασφαλές εργαλείο που θα βοηθήσει τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού να ζήσουν περισσότερο και με καλύτερη υγεία», κατέληξε η δρ. Holmes.

Πηγή: i-live

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.