Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Διαβεβαιώσεις Καρχιμάκη για τις επιδοτήσεις

Αισιόδοξος ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση και το αργότερο μέχρι 15 Μαρτίου θα καταβληθεί το σύνολο των επιδοτήσεων στους αγρότες όλης της χώρας, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης. Για «ψηφιοποίηση -μαϊμού» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ........

του κ. Χαραλάμπους, ο κ. Καρχιμάκης διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να χαθούν οι επιδοτήσεις» και πρόσθεσε: «Στόχος της κυβέρνησης είναι να απορροφάται κάθε ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια, για αυτό και εντατικοποιήθηκε η προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση σε όλη τη χώρα μέχρι τέλη του μήνα, όπως έχει καθορίσει η ΕΕ».

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ «για χρόνια πολιτική αδράνεια που έβαλε», όπως είπε, «σε κυκεώνα τον Έλληνα παραγωγό, ενώ άφησε την ψηφιοποίηση στο 34% με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η χώρα να χάσει επιδοτήσεις».

«Για να καταβληθούν οι επιδοτήσεις πρέπει να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση. Αν επιχειρήσουμε να το κάνουμε νωρίτερα, τα πρόστιμα που θα μας επιβληθούν θα είναι υπερπολλαπλάσια».

Επιτιθέμενος στην προηγούμενη κυβέρνηση, ο κ. Καρχιμάκης είπε: «Αρνούμαστε να ακολουθήσουμε την καταχρηστική πολιτική της ΝΔ που ήθελε τον αγρότη επαίτη. Για αυτό και δημιουργούμε και εκείνες τις προϋποθέσεις και το νομοθετικό πλαίσιο για να μην είναι υπόδουλος καμίας εξουσίας».

«Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλα τα μέτρα για την ομαλή ένταξη του αγρότη στην αγορά και να πολεμήσουμε όλους αυτούς που δημιουργούν πρόβλημα στο εισόδημά του», ξεκαθάρισε.

Από την πλευρά του ο κ. Χαραλάμπους κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι θα κάνει μια ακόμα «μαϊμού ψηφιοποίηση».

Ακόμα, καταλόγισε τεράστιες πολιτικές ευθύνες τόσο στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ για την απαράδεκτη, όπως είπε, κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο και στα αγροτικά προϊόντα.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία να καταγγέλλει την πολιτική της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.