Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Αντώνης Σαμαράς: Θέλω τη Ντόρα Μπακογιάννη στην πρώτη γραμμή

Θέλω τη Ντόρα Μπακογιάννη δραστήρια, μαζί μας, στην πρώτη γραμμή, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στον «Κόσμο του Επενδυτή», τονίζοντας ότι δεν τη βλέπει ως «ηττημένη» και δεν την θέλει σε «ακινησία».

«Δημιουργούμε ένα κόμμα που ξέρει τα προβλήματα του τόπου, δεν έχει δουλείες σε κανέναν, δεν έχει γραμμάτια από τα παρελθόν και χτίζει τις προοπτικές της δικής του διακυβέρνησης, με αποφασιστικότητα αλλά και υπευθυνότητα», αναφέρει ο κ. Σαμαράς.

Για την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει ........

ότι χρειάζονται πολύ πιό δραστικές περικοπές στις σπατάλες, αναπτυξιακά μέτρα, και μεταρρυθμίσεις στη διάρθρωση των αγορών. Αν γίνουν αυτά η έξοδος από την κρίση θα είναι ταχύτερη και ευκολότερη απ ό,τι φαντάζονται πολλοί, υποστηρίζει.

Ερωτηθείς πόσο εθνικιστής είναι, απαντά μεταξύ άλλων: «όσο εθνικιστής μπορεί να είναι όποιος βιώνει τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου του, χωρίς να υποτιμά τον πολιτισμό κσι την παράδοση άλλων λαών».

Αναφερόμενος στους χαρακτηρισμούς «δεξιός» και «αριστερός», αναφέρει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται απαξιωτικά, προσθέτοντας ότι «είναι πολιτικές ταυτότητες, δεν είναι κουσούρια ούτε αρετές».

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό επαναλαμβάνει τη θέση ότι αν το νέο σχέδιο είναι το ίδιο με το Σχέδιο Αναν, θα το στείλει στο καλάθι των αχρήστων ο ίδιος ο κυπριακός λαός.

Για τα ελληνοτουρκικά, υπογραμμίζει ότι προέχει η εφαρμογή από την Τουρκία των διμερών συμφωνιών που έχουμε κάνει για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης.

Σχετικά με το μεταναστευτικό τέλος τονίζει ότι πιστεύουμε στην «πολιτιστική κοινότητα, όχι στην κοινότητα του αίματος» και θεωρεί ότι η καλύτερη ρύθμιση αντιστοιχεί στο γερμανικό μοντέλο, όσον αφορά την πολιτογράφηση και την ιθαγένεια, και στο γαλλικό, όσον αφορά ,την κοινωνική ένταξη και την εθνική ταυτότητα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.