Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ο έφορος καλεί στο κινητό σας

Τα έντυπα της εφορίας, η αποστολή των οποίων ξεκινάει εντός των επόμενων εβδομάδων, περιλαμβάνουν μια…έκπληξη. Θα μας ζητηθεί να αναγράψουμε τον αριθμό του κινητού μας τηλεφώνου έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή ο υπάλληλος της Δ.Ο.Υ να μπορεί να μας βρει και να ζητήσει διευκρινήσεις.
Φέτος θα είναι η τελευταία φορά που θα έχουμε τη δυνατότητα να υποβάλλουμε τη φορολογική μας δήλωση σε έντυπη μορφή καθώς από το 2011, όλες οι δηλώσεις θα συμπληρώνονται ηλεκτρονικά. Έτσι, τα φετινά έντυπα έχουν και…ιστορική αξία.
Περιλαμβάνουν όμως και μια σειρά από ...........

αλλαγές οι περισσότερες εκ των οποίων λειτουργούν υπέρ του φορολογούμενου καθώς του προσφέρουν τη δυνατότητα να μειώσει τον φόρο.

Στους κωδικούς 029-030, πρέπει να αναγραφεί το συνολικό ποσό των στεγαστικών δανείων που συνάφθηκαν από τη 1-1-2009 μέχρι τις 31-12-2009. Για όλα τα περυσινά δάνεια, δίδεται η δυνατότητα να αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα το 40% των τόκων ακόμη και αν το δάνειο αφορά στην αγορά εξοχικής κατοικίας. Το 40% ισχύει για δάνεια μέχρι 350.000 ευρώ. Πάντως, και αυτή η έκπτωση εκτιμάται ότι θα καταργηθεί από την επόμενη χρονιά.

Στους κωδικούς 041-042 πρέπει να δηλωθούν τα έξοδα για αμοιβές δικηγόρων που καταβλήθηκαν το 2009, διότι πλέον τα ποσά αυτά αναγνωρίζονται στο 100% για έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα. Έτσι, όποιος πλήρωσε 1000 ευρώ σε έναν δικηγόρο για επίλυση δικαστικής διαφοράς, θα μπορεί να γλιτώσει έως και 400 ευρώ φόρο, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός του.

Οι επισκέψεις στους γιατρούς έχουν καλύτερη φορολογική μεταχείριση καθώς οι αμοιβές, εφόσον διαθέτουμε τις αποδείξεις, εκπίπτουν από το εισόδημα σε ποσοστό 100%.

Στις φορολογικές δηλώσεις θα αποτυπωθεί και το δημοτολόγιο στο οποίο έχουμε καταχωρηθεί. Αν ο φορολογούμενος εντοπίσει λάθος, θα πρέπει να το διορθώσει.

Πηγή: Reporter.gr

1 σχόλιο:

  1. Η ΝΕΑ ΓΡΙΠΠΗ "ΘΕΡΙΖΕΙ" ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΦΙΛΙΑΤΡΑ,ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ,ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΝΟΥΣ

    ΣΕ ΚΕΙΝΟ ΤΟ ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ,ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝΕ;

    ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ,ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ; ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΠOΙΟΣ ΘΑ ΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ;

    ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.