Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Ομαδικές προσφυγές στα δικαστήρια από stagers

ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΕΣ προσφυγές στα δικαστήρια και κινητοποιήσεις αντιδρούν στις κυβερνητικές εξαγγελίες για μη ανανέωση των συμβάσεών τους και την κατάργηση της μοριοδότησής τους οι συμβασιούχοι αλλά και οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων stage.

Οι συμβασιούχοι ορισμένου έργου του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) συμμετείχαν χθες σε συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας αρχικά προς τη Βουλή, όπου επέδωσαν ψήφισμα, εν συνεχεία στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου και τέλος στη ΓΣΕΕ, στο Πεδίον του Άρεως, με αίτημα τη διασφάλιση της εργασίας όσων οι συμβάσεις λήγουν στις 12 Νοεμβρίου.
Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωσε στην επιτροπή ότι αναγνωρίζει ........

το πρόβλημα και ότι θα το μεταφέρει στον υπουργό Εργασίας, ενώ δεσμεύτηκε για νέα συνάντηση με την επιτροπή.

Εν τω μεταξύ αντιδράσεις εκδηλώνονται και από τους φορείς που θα «χάσουν» τους stagers. Κυρίως οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους οποίους απασχολούνται περίπου 8.000 νέοι μέσω stage, κάνουν λόγο για διάλυση των υπηρεσιών, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών. Αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία και ευρύτερα στον χώρο της υγείας, η «απώλεια» των απασχολούμενων με stage θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.

Υπολογίζεται πως περίπου 6.000 νέοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα ταμεία και τα νοσοκομεία.

Σημειώνεται ότι σε 120.000 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι με ευέλικτες μορφές στο Δημόσιο, εκ των οποίων 30.000 με προγράμματα stage, και περισσότεροι από 15.000 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι με stage στο Δημόσιο έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους μαζί με την αναδρομική ασφαλιστική κάλυψή τους και την αύξηση των αποδοχών τους.

Για τις συμβάσεις έργου
Το θέμα των stage έχει ξεκαθαρίσει για την κυβέρνηση, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και στην επισήμανση ότι δημιουργείται νέα στρατιά ανέργων απάντησε ότι όσοι εργάζονταν με το καθεστώς αυτό ήταν έτσι κι αλλιώς άνεργοι. Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ακόμη ότι εκείνο που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι το ζήτημα των συμβάσεων έργου. Ανακοίνωσε ότι θα γίνει καταγραφή όσων απασχολούνται με αυτή τη σχέση εργασίας για να διευκρινιστεί πόσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και αυτών οι συμβάσεις θα μεταβληθούν σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.