Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Ορκίστηκε η Νέα Βουλή

UPDATE (προσθήκη Video)

Χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των 300 βουλευτών το πρωί της Τετάρτης, με τους εκπροσώπους του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους δύο εκπροσώπους των μουσουλμάνων της Θράκης να τηρούν διαφορετικό τυπικό.
Η Β΄ Αντιπρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, κ.Ελσα Παπαδημητρίου (της ΄Νέας Δημοκρατίας) προήδρευσε της διαδικασίας, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Μετά τη σχετική δέηση οι βουλευτές ..........

ορκίστηκαν όπως ορίζει το τυπικό στο Ευαγγέλιο, εξαιρουμένων των εκπροσώπων της Αριστεράς που όπως είθισται αρκούνται στον πολιτικό όρκο.

Στο τέλος ορκίστηκαν αντίστοιχα και οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές από τη Θράκη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέστησαν.

Επιστολές προς το προεδρείο με τις οποίες τάσσονται υπέρ του πολιτικού όρκου έστειλαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, απαντώντας στην πρόθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν πολιτικό όρκο, δήλωσε:

«Η ορκωμοσία των βουλευτών και ο όρκος ο οποίος δίδεται, καθορίζεται με ρητή διάταξη του Συντάγματος και συγκεκριμένα το άρθρο 59. Δεν τίθεται θέμα πολιτικού όρκου. Ο σεβασμός του Συντάγματος είναι απόλυτος και από όλους. Με το Σύνταγμα της χώρας θα γίνει και σήμερα η ορκωμοσία των βουλευτών καθώς και η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου ορκωμοσίας».

Σύμφωνα με τον κ. Σιούφα, ο ίδιος ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Θρησκευτικό όρκο δεν έδωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, πλην της Λιάνας Κανέλλη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.