Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Η Παπατζίδικη Τραπεζική Στροφή.

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Έγραψα: «Λέξη δεν άκουσα για τους δανειολήπτες που οι τραπεζίτες τους πλειστηριάζουν καθημερινά τις ζωές μαζί με τις περιουσίες.

Συλλαβή δεν άκουσα για την παραπλανητική κυκλοφορία του πλαστικού χρήματος σε αντικατάσταση των εισοδηματικών αυξήσεων, που δεκατρία χρόνια τώρα τη συνενοχή της ΓΣΣΕ μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν έλαβαν ποτέ.
Για να υποχρεώνονται στον εκβιαστικό δανεισμό προκειμένου να επιβιώσουν. Κουβέντα δεν είπε πως εξ αυτού η οριστική παραγραφή των χρεών τους δεν μετράει ως χάρη αλλά ως χρέος.

Τους χρωστάνε δεν χρωστούν! Αντιθέτως μάλιστα. Φράση δεν ξεστόμισε για τα .........

αχρεωστήτως καταβληθέντα στους τραπεζίτες από τον απελθόντα τρικλίζοντας ομόλογό του, ο οποίος τους παρείχε πεδίο δόξης λαμπρό για τα κέρδη τους..»


Αμφισβητήθηκα από ένα σμήνος κακόβουλου σχολιασμού που θα τον βάφτιζα “του ανωνύμου «μπλογκοέλληνος» αν δεν κινδύνευαν να μολυνθούν με Νεοελληνικά αφροδίσια νοσήματα οι επαναστατημένοι πατριώτες και ιστορικοί σχολιαστές της «Ελληνικής Νομαρχίας».

Τα αποδέχομαι ωστόσο ως «εποικοδομητική κριτική» με την διαφορά πως αποφασίζω εκδικητικά να σας εκθέσω όλους ενώπιον όλων μαζί με το νεογέννητο θείο βρέφος. Τον αρχηγό σας. Έτσι και εν γνώσει των συνεπειών του φιλολογικού νόμου που θέλει όλες οι αλήθειες να μην είναι για όλα τ’ αυτιά σας σερβίρω ως κρύο πιάτο τα εξής:

Το ξεφάντωμα των χρηματιστηριακών για τις τράπεζες!!!

Πάρτι έχουν στήσει τα ξένα χρηματιστηριακά γεράκια γράφει το blooomberg για την στροφή των 180 μοιρών της «τραπεζικής πολιτικής» του ΠΑΣΟΚ που ολοκλήρωσε «αθόρυβα» μέσα σε λίγα 24ωρα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δια μέσου του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, διαστρέφοντας βίαια το προεκλογικά περιγραφέν πρόγραμμα από την κ. Λούκα Κατσέλη. Τρανή απόδειξη γράφω εγώ η φρενήρης κούρσα ανόδου των μετοχών των ιδιωτικών τραπεζών. Πως συνέβη; Με την ανατροπή του δημόσιου τραπεζικού πυλώνα στην βάση του οποίου όπως φρούδα πίστευε η ως τις εκλογές τσαρίνα της οικονομίας θα ασκούσε φιλολαϊκή πολιτική! Στον πυλώνα αυτόν περιλαμβανόταν και η Εθνική οι μετοχές της οποίας όμως κατά 50% ελέγχονται από τα καρχαριοειδή της αλλοδαπής. Γιατί η δεικτική αναφορά της ειλικρινούς κ. Κατσέλη δεν είχε περάσει απαρατήρητη από τα λαμόγια της Ευρώπης με συνέπεια να σπεύσουν την επομένη των εκλογών να τραβήξουν ανήσυχοι το αυτί του…ακηδεμόνευτου (λέμε τώρα) νέου πρωθυπουργού..

Έτσι από την Τρίτη και με την ανακοίνωση της σύνθεσης του οικονομικού επιτελείου άλλαξε η κατάσταση θεαματικά. Αίφνης, ο πρώην εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπάλληλος τού κατά τους ξένους επενδυτές εξαιρετικά επιτυχημένου διοικητή της Εθνικής ανεκδιήγητου Αράπογλου, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανέλαβε κατ’ εντολή του αρχηγού του αυτός τον ρόλο του «τσάρου» της οικονομίας, με την ταυτόχρονη υποβάθμιση της κ. Κατσέλη. Ο πρώτος με την ενθρόνισή του στο αναβαθμισμένο υπουργείο Οικονομικών, ενώ η κ. Κατσέλη με την απόρριψή της στο υποτιμημένο πλέον υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης δίχως καμιά αρμοδιότητα παρέμβασης στο τραπεζικό σύστημα.

Έντεχνες διαρροές προς το Ψυχάρειο Ιδρυμα από το υπουργείο οικονομικών και μάλιστα αμέσως μετά την ανάληψή του από την νέα συμμορία του London School of economiks, έθεσαν σε εντελώς διαφορετική βάση από εκείνη της κ. Κατσέλη την τραπεζική πολιτική. Ναι μεν θα δημιουργηθεί άμεσα ο τραπεζικός δημόσιος πυλώνας αλλά με τις άνευρες τράπεζες Αττικής, Αγροτικής, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και την Παρακαταθηκών και δανείων τα ΔΣ των οποίων θα απομακρυνθούν άμεσα αντιθέτως με την ΕΘΝΙΚΗ στην οποία θα τηρηθούν οι διαδικασίες της εταιρικής διακυβέρνησης. Δηλαδή κατά τις μετοχικές συνελεύσεις την ερχόμενη Άνοιξη. Κάτι που εξηγείται ως: Η κορυφαία τράπεζα παραμένει ιδιωτική παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές δηλώσεις της καθ’ ύλην αρμοδίας σκιώδους υπουργού..

Πως εκλαμβάνονται τα σήματα αυτά; Ότι έχει ήδη και καθ’ υπόδειξη των αρπακτικών του καζινοκαπιταλισμού επιλεγεί μια και μόνη λύση στο πρόβλημα της πιστωτικής ασφυξίας δίχως την παραμικρή επιβάρυνση των ιδιωτικών τραπεζών. Όλα τα προβληματικά δάνεια θα παγώσουν μεταφερόμενα στον κρατικό προϋπολογισμό μέσω της μιας και μόνης δημόσιας τράπεζας η οποία κατ’ αντιπαροχή θα χρηματοδοτήσει τις ένοχες ιδιωτικές με 15 δις ευρώ Ο «σοσιαλισμός» τώρα δικαιώνεται με την καταβολή του λογαριασμού από τους συνήθεις υπόπτους. Εμάς και όχι τις ιδιωτικές τράπεζες που στην αρπακτική τους λογική τα προκάλεσαν και τις εκσυγχρονιστικές κυβερνήσεις ατομικά και συλλογικά που τα υποδαύλισαν… Με τσ’ υγιές μας…

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
eandrik@otenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.