Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία στον Δήμο Φιλιατρών

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε και συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στα Φιλιατρά.
Παρουσιάστηκαν μικροπροβλήματα στην προσέλευση μελών της εφορευτικής επιτροπής το πρωί σε διάφορα εκλογικά τμήματα του Δήμου Φιλιατρών τα οποία λύθηκαν άμεσα και η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε κανονικά.

Ο Δήμος Φιλιατρών είναι ανοικτός από τις 7 το πρωί και σε περίπτωση που χρειαστείτε ταυτοπροσωπία για να ψηφίσετε, οι υπάλληλοι του δήμου θα σας εξυπηρετήσουν αμέσως.
Τα απαραίτητα έγγραφα για την ψήφο

Απαραίτητο έγγραφο για την ψηφοφορία των εκλογέων είναι η αστυνομική τους ταυτότητα ή προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή η άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.

Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι, αρκεί και ελληνικό διαβατήριο που έχει ........

λήξει η ισχύς του, ακόμη και αν αυτό έχει εκδοθεί από την οικεία νομαρχιακή αυτοδιοίκηση πριν από τη μεταβίβαση της σχετικής αρμοδιότητας στην Ελληνική Αστυνομία

Σταυροί προτίμησης

Ο νομός Μεσσηνίας εκλέγει 5 βουλευτές. Είναι δηλαδή πενταεδρική περιφέρεια.
Αυτό σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα να βάλουν μέχρι 2 (δυο) σταυρούς προτίμησης υποψηφίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ψηφοδέλτια που δεν θα έχουν σταυρό πρτίμησης, είναι έγκυρα και προσμετρώνται κανονικά υπέρ του κόμματος που αναγράφει και όχι υπέρ κανενός υποψηφίου.

Ψηφοδέλτια τσαλακωμένα, με πάνω από δυο σταυρούς (μιας και αναφερόμαστε στον Νομό Μεσσηνίας), λαδωμένα και οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί σημάδι, είναι άκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.