Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Επέστρεψε από το Μαρόκο ο Γιώργος Καραμπάτος

Επέστρεψε από το Μαρόκο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και Εκτελεστικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» κ. Γιώργος Καραμπάτος όπου είχε μεταβεί για να συμμετάσχει ως επίτιμος προσκεκλημένος στο τριήμερο 4ο Διεθνές Συνέδριο «Μεσογειακές Ημέρες της Ελιάς» στην πόλη Μεκνές (19-21 Οκτωβρίου 2009).

Στο Συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Εθνικής Γεωπονικής Σχολής του Μαρόκου σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ανδαλουσίας, ο κ. Καραμπάτος παρουσίασε στους συμμετέχοντες εκπροσώπους φορέων ολόκληρη τη δέσμη ενεργειών και προτάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για την ενίσχυση της ευρωμεσογειακής συνεργασίας.

Έκανε επίσης εκτενή αναφορά στις δραστηριότητες που έχουν πραγματοποιηθεί ή .........

προγραμματιστεί στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Διαδρομών «Δρόμοι της Ελιάς» στις οποίες το Μαρόκο είναι από τις πρώτες χώρες που έχει ενταχθεί και συμμετέχει ενεργά στο πλαίσιο μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας. Οι θέσεις του είχαν θερμότατη αντιμετώπιση από το σύνολο των συμμετεχόντων στις εργασίες και τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ επαινέθηκαν ιδιαίτερα από τον Περιφερειάρχη της περιοχής Meknes και τον Δήμαρχο της πόλης, οι οποίοι είναι και μέλη του ευρω-μεσογειακού δικτύου των Δρόμων της Ελιάς.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου ο κ. Καραμπάτος είχε την ευκαιρία να συναντήσει εκπροσώπους πολλών φορέων όπως o Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου κ. M.O. SBITRI, η Αντιπρόεδρος της Περιφέρειας της Ανδαλουσίας κ. E. PILAR, η επίτιμη Πρόεδρος των Ευρωπαίων Γευσιγνωστών Ελαιολάδου κ. F. CAMURATI κ.α. καθώς και δημοσιογράφους από πολλές χώρες με τους οποίους είχε εκτενείς συνομιλίες για θέματα ευρωμεσωγειακής συνεργασίας στο πλαίσιο των κοινοτικών προγραμμάτων, την αξιοποίηση του δικτύου των «Δρόμων της Ελιάς», των Επιμελητηρίων κ.α. φορέων των ελαιοπαραγωγικών περιοχών της Μεσογείου.

Με την ευκαιρία της παραμονής του ο κ. Γ. Καραμπάτος συνάντησε επίσης τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Μαρόκο εξ. κ. Π. Στουρναρά και την Ελληνίδα Εμπορική Ακόλουθο κ. Α. Οικονόμου με τους οποίους συμφώνησε για την συμμετοχή και των αγροτικών τυποποιημένων προϊόντων της Μεσσηνίας στο BAZAR που οργανώνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς από τις ξένες αντιπροσωπείες των μεσογειακών χωρών στο Μαρόκο και τελεί υπό την αιγίδα της Βασιλικής Οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.