Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Και επισήμως υποψήφια η Ντόρα Μπακογιάννη

Την υποψηφιότητά της για την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, «με καθαρές θέσεις για μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή και ισχυρή κεντροδεξιά και με ξεκάθαρη δέσμευση για ένα ανοιχτό και δημοκρατικό κόμμα χωρίς μηχανισμούς και αποκλεισμούς».

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως θα επιδιώξει της εκλογή της και από το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου και από τα μέλη του κόμματος, «με οποιαδήποτε αδιάβλητη καταστατική διαδικασία».

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως είναι ............

έτοιμη «να μπει μπροστά στον αγώνα για την αναγέννηση της ΝΔ», επισημαίνοντας πως γνωρίζει ότι «ο δρόμος δεν είναι εύκολος» αλλά εκφράζοντας παράλληλα την πίστη της «στις αστείρευτες δυνάμεις της μεγάλης παράταξης».

Συμπλήρωσε πως πρώτη προτεραιότητά της είναι η ενότητα του κόμματος, σημειώνοντας πως «ετούτη την κρίσιμη ώρα για την παράταξη δεν περισσεύει κανείς».

Η πρώην υπουργός σημείωσε ακόμη πως η ΝΔ πρέπει να κοιτάξει μπροστά, αναφέροντας πως «για να αλλάξουμε την Ελλάδα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς. Πρέπει να γίνουμε ένα πλειοψηφικό, σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα ολόκληρης της κεντροδεξιάς, ανοιχτό σε νέα ρεύματα σκέψης. Με νέα πρόσωπα, με φρέσκιες ιδέες και νέες αντιλήψεις, ώστε να κάνουμε το κόμμα μας ξανά ελκυστικό στους νέους ανθρώπους».

Πρόσθεσε πως η ΝΔ δεν έχει ανάγκη νέας ιδεολογίας, «αυτή είναι ο σύγχρονος κοινωνικός φιλελευθερισμός».

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεών της τόνισε πως προτεραιότητα είναι η διαμόρφωση μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης, που θα υπερασπίζεται σθεναρά τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας. Παράλληλα -πρόσθεσε- οφείλουμε κυρίως να ξανακερδίσουμε το ηθικό πλεονέκτημα της ΝΔ. Στο σημείο αυτό δεσμεύτηκε «να καταθέσει η ΝΔ συγκεκριμένες προτάσεις και να αποδεχθεί οποιαδήποτε θέση κατοχυρώνει τη διαφάνεια στην πολιτική μας ζωή και την ηθική ακεραιότητα στο κόμμα μας, αλλά και σε όλο το πολιτικό σύστημα».

Στόχος είναι το σύγχρονο ανοικτό δημοκρατικό κόμμα, βούλησή μας να διευρύνουμε την πολιτκή μας απήχηση προς τα δεξιά και προς το κέντρο, αντίπαλός μας είναι μόνο ο λαϊκισμός, συνέχισε.

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως «όλοι εμείς μπορούμε να κάνουμε το κόμμα μας πιο αξιοκρατικό», ζήτησε εκλογή της ηγεσίας από τα μέλη, με συγκεκριμένη θητεία. Πρότεινε ακόμη ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών και των εκπροσώπων του κόμματος στην τοπική αυτοδιοίκηση από τη βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.