Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016. Απόψε η απόφαση για την διοργανώτρια πόλη.

Απόψε, στις 20.00, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα ανακοινώσει στην Κοπεγχάγη την πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Τα μέλη της ΔΟΕ καλούνται σήμερα να επιλέξουν ανάμεσα στο Σικάγο, το Ρίο Ντε Τζανέιρο, το Τόκιο και τη Μαδρίτη.

Στην Κοπεγχάγη βρίσκεται ο Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με τη σύζυγό του Μισέλ και τη διάσημη τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι, προκειμένου να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Σικάγο, της γενέτειρας του Αμερικανού προέδρου.

Αν και το Σικάγο φαίνεται να έχει .......

ένα ελαφρό προβάδισμα, όλοι συμφωνούν ότι ο «αγώνας» μεταξύ των τεσσάρων υποψήφιων πόλεων θα είναι σκληρός.

Σε αυτό το κλίμα, την προώθηση του Σικάγο ανέλαβε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μιλώντας ενώπιον των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες και επιθυμούν με πάθος να αναλάβουν την «ιερή ευθύνη» της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τη ΔΟΕ να επιλέξει το Σικάγο. «Εάν το πράξετε, εάν προχωρήσουμε μαζί σε αυτόν το δρόμο, ένα πράγμα σας υπόσχομαι: Η πόλη του Σικάγο και οι ΗΠΑ θα κάνουν τον κόσμο περήφανο».

Επιπλέον, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα τόνισε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Σικάγο θα «φωτίσουν τις ζωές» των ανθρώπων, ενώ η ομιλία της ήταν συναισθηματικά φορτισμένη.

Άλλωστε, η τακτική που επέλεξε το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ για να πείσει τους «αθάνατους» της ΔΟΕ δεν ακολούθησε την πεπατημένη της παρουσίασης των δυνατοτήτων της πόλης σε επίπεδο εγκαταστάσεων και υποδομών, αλλά μια πιο συναισθηματική προσέγγιση.

ΣΧΟΛΙΟ:
Τολμάμε πρόβλεψη: Η διοργανώτρια χώρα θα είναι η Μαδρίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.