Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Πρώτες πληροφορίες για τις επόμενες εκδόσεις του Firefox

Ο Firefox 3.5 διατέθηκε στο κοινό μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ωστόσο η Mozilla δείχνει αποφασισμένη να μην αφήσει το χρόνο να πάει χαμένος κι έχει ήδη αρχίσει να δίνει πληροφορίες για τις επόμενες εκδόσεις του δημοφιλούς browser. Οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών περιστρέφονται γύρω από τον Firefox 3.7, αλλά και τον 4.0 που βρίσκεται ήδη σε φάση ανάπτυξης και σχεδιασμού.

Σύμφωνα με τα όσα διοχετεύονται στο Internet από το εσωτερικό της Mozilla, ο Firefox 3.7 θα περιλαμβάνει μια σειρά αισθητικών παρεμβάσεων, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη ενσωμάτωση στο περιβάλλον των Windows 7. Έτσι, γίνεται ήδη λόγος για το Aero Glass design, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων ημιδιαφάνεια στην toolbar και τα tabs.

Οι παρεμβάσεις στον Firefox 4.0 φαίνεται ότι θα είναι πιο εκτεταμένες. Στελέχη της ......

Mozilla λένε ότι η γραμμή διευθύνσεων θα αλλάζει χρώμα, ανάλογα με το τι συμβαίνει. Έτσι, θα παίρνει ένα πράσινο χρώμα όταν ο χρήστης πληκτρολογεί διεύθυνση, θα γίνεται μπλε όταν βρίσκεται πάνω της ο mouse cursor, θα αλλάζει σε κόκκινο όταν φορτώνει η σελίδα, ενώ σε κατάσταση "ηρεμίας" θα γίνεται ένα με την υπόλοιπη μπάρα του browser και θα είναι σχεδόν αόρατη. Επίσης, φαίνεται ότι τα κουμπιά Refresh και Go θα συγχωνευτούν σε ένα, ενώ έχει ήδη ανάψει η συζήτηση στο εσωτερικό της εταιρείας για το αν η μπάρα των tabs θα πρέπει να ανέβει και να βρίσκεται στην κορυφή του browser.

Πηγή: PC Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.