Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Καθημερινό σεξ για υγιές σπέρμα

Καθημερινό σεξ για υγιέστερο, πιο δυνατό και τελικά πιο παραγωγικό σπέρμα προτείνει νέα ιατρική μελέτη.
Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι γιατροί συνιστούσαν στα ζευγάρια που προσπαθούσαν να αποκτήσουν παιδί, να απέχουν λίγες ημέρες πριν από την ..κρίσιμη απόπειρα ώστε να αυξήσουν έτσι την πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Τα δεδομένα αυτά τροποποιεί ριζικά η έρευνα του Αυστραλιανού Κέντρου για την Καταπολέμηση της Υπογονιμότητας (IVF), η οποία υποστηρίζει ότι η προγραμματισμένη αυτή αποχή δεν αποτελεί ενδεδειγμένη μέθοδο.
Ο Δρ Ντέϊβιντ Γκρίνινγκ μελέτησε εργαστηριακά το σπέρμα 118 ανδρών. Τα ευρήματά ......

του τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η ποιότητα του γενετικού υλικού βελτιώθηκε σημαντικά όταν οι 118 ανδρες κλήθηκαν να εκσπερματίζουν μία φορά την ημέρα επί 7 ημέρες.
Σύμφωνα με τη μελέτη, ο ?δείκτης γενετικού κατακερματισμού?, το αποτέλεσμα δηλαδή με το οποίο αποτιμάται η φθορά του σέρματος, έπεσε από το 34% στο 26%, όταν οι άνδρες είχαν καθημερινές εκσπερματίσεις.

Ο ίδιος γιατρός επιβεβάιωσε ότι συχνό σεξ μειώνει την ποσότητα του σπέρματος, επισημαίνοντας όμως ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τους περισσότερους άνδρες.
Στις περιπτώσεις της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, η νέα αυτή αντίληψη θα μπορούσε να βοηθήσει την ποιότητα του σπέρματος "και να οδηγήσει τελικά σε περισσότερες εγκυμοσύνες", είπε ο κ. Γκρίνινγκ ανακοινώνοντας τα ευρήματά του.

Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.