Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Αστυνομικός μπούκαρε στο σπίτι Αλβανής που γούσταρε

ΑΦΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΕ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟ Α.Τ. ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

Σε ώρα υπηρεσίας κλείδωσε το Αστυνομικό Τμήμα Πεταλιδίου και με πολιτικά ο μοναδικός αστυνομικός βάρδιας “επισκέφθηκε” ξημερώματα και απρόσκλητος “για προσωπική του υπόθεση” σπίτι οικογένειας από την Αλβανία.

Λίγη ώρα αργότερα κατέληξε δεμένος και δαρμένος μέχρι που έφτασαν συνάδελφοί του από το Πεταλίδι και την Ασφάλεια.
Οι αστυνομικοί εκλήθησαν γύρω στις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης από τον Αλβανό σύζυγο και πατέρα 2 μικρών παιδιών, ο οποίος τηλεφώνησε στο 100 για να συλλάβουν τον αστυνομικό που στο μεταξύ είχε δέσει.
Συμπατριώτες τού συζύγου και άνθρωποι από το κοντινό περιβάλλον της οικογένειάς του που επικοινώνησαν με την “Ε” ανέφεραν πως ο 42χρονος αστυνομικός... γούσταρε τη γυναίκα του και την διεκδικούσε ερωτικά.

Την ενοχλούσε λένε κάθε φορά που την έβλεπε στο δρόμο αλλά εισέπραττε την .........

απόρριψη, καθώς εκείνη του ζητούσε να την αφήσει ήσυχη.
Πρόσφατα, μας είπαν ακόμα, ο συγκεκριμένος αστυνομικός έκοψε κλήση 1.200 ευρώ στο σύζυγο για κάθε παράβαση που θα μπορούσε να έχει το αυτοκίνητό του.
Αυτή η κλήση λένε πως έδωσε και την αφορμή για περαιτέρω επικοινωνίες με την κοπέλα στο κινητό της προκειμένου να της ασκήσει πίεση να συνευρεθούν ερωτικά.
Η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία έγινε αργά τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη και όπως έγινε γνωστό, το τηλεφώνημα έγινε από το Αστυνομικό Τμήμα Πεταλιδίου στο κινητό της Αλβανής.

Λίγο αργότερα το Τμήμα ήταν κλειστό και ο αστυνομικός στο σπίτι του ζευγαριού, μάλιστα με πολιτικά έχοντας χρησιμοποιήσει το προσωπικό του αυτοκίνητο.
Οπως αναφέρουν κοντινοί στο ζευγάρι ομοεθνείς τους ο σύζυγος είχε ενημερωθεί πως ο αστυνομικός παρενοχλούσε την κοπέλα και όταν ο πρώτος τηλεφώνησε αργά τη νύχτα στο κινητό της, ενώ ήταν σε ώρα υπηρεσίας, η γυναίκα του είπε πως ο άντρας της λείπει στην Αθήνα.

ΕΛΕΙΠΕ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ

Ωστόσο, ο σύζυγος που πράγματι έλειπε στη διάρκεια της ημέρας, είχε επιστρέψει νωρίτερα από το ταξίδι του.
Οταν ο αστυνομικός μπήκε στο σπίτι και άρχισε τα γλυκόλογα ο σύζυγος εμφανίστηκε και πιάστηκαν στα χέρια ώσπου τον χτύπησε και τον έδεσε σε καρέκλα.
Λίγη ώρα πριν αφήσει ο αστυνομικός το πόστο του ακάλυπτο, στο Τμήμα βρισκόταν και ο αστυνομικός διευθυντής, ταξίαρχος Γιώργος Καραβίτης και ο διοικητής του μαζί με άλλους αστυνομικούς καθώς παρουσία εισαγγελέα είχαν γίνει από αρμόδια επιτροπή μετρήσεις με ραδιογωνιόμετρο στο Λυκόδημο για παρεμβολές κεραιών σε συχνότητα της Αεροπορίας.

Ωστόσο, από τη μεριά τού αστυνομικού η ιστορία περιγράφεται διαφορετικά. Οτι δηλαδή “του την έστησαν τέσσερις” κατά μία εκδοχή ή πως είδε κλέφτες και μπήκε στο σπίτι, όπως αναφέρουν άλλες πληροφορίες.
Σε καμιά περίπτωση πάντως δε δέχεται πως είχε ασκήσει πίεση στην κοπέλα. Οι καταθέσεις πάντως των δύο πλευρών δεν έχουν κοινά σημεία.
Ο 42χρονος υπαρχιφύλακας υπηρετεί στο Τμήμα Πεταλιδίου από το 2003. Εδώ και χρόνια είναι σε διάσταση με τη γυναίκα του με την οποία έχει αποκτήσει 2 παιδιά 19 και 16 ετών.

Οσοι αναφέρονται στο πρόσωπό του μιλούν για έναν άνθρωπο που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Οσο για το ζευγάρι, είναι γονείς 2 μικρών κοριτσιών 2 και 4 ετών, και κατοικούν στο Πεταλίδι εδώ και χρόνια.
Ο άνδρας μάλιστα μένει στο Πεταλίδι πάνω από 20 χρόνια, κι εκεί επέλεξε να παραμείνει και με την οικογένεια που απέκτησε.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Χθες από τα ξημερώματα μέχρι αργά το απόγευμα η 4μελής οικογένεια και ο αστυνομικός ήταν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.
Το ζευγάρι και ο αστυνομικός έδωσαν καταθέσεις. Κατατέθηκαν μηνύσεις εκατέρωθεν και συνελήφθησαν και οι 3 για τους οποίους τηρήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.
Ο αστυνομικός ωστόσο το απόγευμα διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για περαιτέρω εξετάσεις, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Το ζευγάρι των Αλβανών κρατείται στην Ασφάλεια, όπου φιλοξενούνται και τα παιδιά τους, προκειμένου να είναι κοντά στους γονείς τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, η οποία επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα του συγκεκριμένου περιστατικού, στις 4.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης “έλαβε χώρα επεισόδιο στην περιοχή του Δ.Δ. Πεταλιδίου Μεσσηνίας, μεταξύ 42χρονου αστυνομικού της Α.Δ. Μεσσηνίας και ζεύγους πολιτών Αλβανίας.
Ο αστυνομικός ο οποίος είχε εγκαταλείψει τη διατεταγμένη υπηρεσία του, μετέβη απρόσκλητα στην οικία των ανωτέρω αλλοδαπών, για λόγους οι οποίοι εξετάζονται και δεν εντάσσονται στα υπηρεσιακά του καθήκοντα, δημιούργησε επεισόδιο, το οποίο εξελίχθηκε σε συμπλοκή μεταξύ το και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Από ποινικής πλευράς εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα κατά την προανάκριση που διενεργεί η Υ.Α. Καλαμάτας”.

ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ;

Να σημειώσουμε πως ανάμεσα στα όσα εξετάζονται είναι και το ενδεχόμενο της κατάχρησης εξουσίας από τη μεριά τού αστυνομικού, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με το σοβαρό ενδεχόμενο να τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς αναμένεται σχετική διαταγή.
Από τη μεριά του ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, ταξίαρχος Γιώργος Καραβίτης, είναι εξοργισμένος για το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα σε ώρα υπηρεσίας τού αστυνομικού.
Η εγκατάλειψη του πόστου του κλειδώνοντας το τμήμα -πέραν των άλλων καταγγελιών σχετικά με το περιστατικό- έχει προκαλέσει το θυμό του καθώς ο ίδιος ο κ. Καραβίτης επανειλημμένως έχει δηλώσει πως θα είναι αμείλικτος σε ανάρμοστες συμπεριφορές αστυνομικών.

Πηγή: Ελευθερία

3 σχόλια:

  1. Είπαμε.
    Ο Τύπος έγινε ρόμπα ξεκούμπωτη.

    "από τη μεριά τού αστυνομικού η ιστορία περιγράφεται διαφορετικά."

    Και τι να έλεγε ο έρμος??? Ήθελα να μαμήσω την γκομενάρα και έφαγα τις χρονιάς μου από τον άντρα της??? ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα θα έλεγε.

    Αλλα καημένε και σύ στις 4:30 τι ήθελες απρόσκλητος στο σπίτι της????

    ιιιιιιιιιιιιιιιι χιχιχιχιχιχχιχι

    Ε εσείς οι Πετελιδιώτες... Τα μάτια σας όχι 4 αλλα 104.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PROSOXH STIS GYNAIKES SAS EKEI STO PETALIDI. KYKLOFOREI MAMIAS ASTYNOMIKOS.
    PROSFATA EFAGE MPOUKETA APO ALBANO.

    XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανωνυμε, Greek Rulezzzzzzz, το σχόλιο σου οδηγήθηκε με πολύ συνοπτικές διαδικασίες στον κάδο των αχρήστων.

    Αν θες να το δεις δημοσιευμένο κάντο με πολύ κόσμιο τρόπο και ανάλογα με το τι θα γράψεις θα δημοσιεύσω.
    Αυτό που έγραψες ήταν ΜΟΝΟ για τα σκουπίδια.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.