Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

ΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΠΑΘΟΣ ΟΠΛΙΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ: Για τα "μάτια" της Ειρήνης έγινε το φονικό

Το ερωτικό πάθος για την Ειρήνη όπλισε με την καραμπίνα το χέρι του 27χρονου ζαχαροπλάστη Νίκου Σπανίδη και τον οδήγησε στη στυγερή δολοφονία του 39χρονου Χρήστου Ξενάκη.

Θολωμένος ο δράστης από αυτό, ακόμη και χθες την ώρα που περίμενε έξω από το γραφείο του εισαγγελέα Δημητρίου Σταύρου ζητούσε συνεχώς να δει την 25χρονη Ειρήνη, ενώ μέσα σε αυτό ξετύλιξε την ιστορία τής ερωτικής του σχέσης με την κοπέλα.

Ο κ. Σταύρου του απήγγειλε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, αλλά και της κατοχής μικροποσότητας χασίς που βρέθηκε στο σπίτι που έμενε.

Παρουσία της δικηγόρου του Βασιλικής Ψυρρή ζήτησε και πήρε προθεσμία να ..........

απολογηθεί στον ανακριτή τη Δευτέρα, ενώ δήλωσε ότι την υπεράσπισή του θα αναλάβει ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου Αλέξανδρος Κατσαντώνης.
Οι δύο ντουφεκιές με την κυνηγετική του καραμπίνα στη μέση τής Ναυαρίνου το μεσημέρι της Πέμπτης, στέρησαν τη ζωή του αντίζηλού του και κατέστρεψαν τη δική του, όπως διαρκώς επαναλάμβανε μιλώντας και σε αστυνομικούς.
Το βράδυ που παραδόθηκε παρουσία της δικηγόρου του κ. Ψυρρή, στο κτήριο της Αστυνομίας, ο Νίκος Σπανίδης ζητούσε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος λέγοντας πως κατέστρεψε ο ίδιος τη ζωή του και την οικογένειά του.

Ωστόσο, χωρίς να έχει ακόμα πλήρη συναίσθηση των γεγονότων και κατά την αναμονή του στα Δικαστήρια έλεγε και ξανάλεγε "Θέλω την Ειρήνη, θέλω να δω την Ειρήνη".
Το ίδιο επαναλάμβανε τόσο μετά την παράδοσή του στην Αστυνομία, όσο και την ώρα που οδηγούσε τους αστυνομικούς στο σημείο που είχε αφήσει το αυτοκίνητό του, για να τους παραδώσει την καραμπίνα -χωρίς να αρνηθεί ούτε στιγμή την πράξη του.
Τις ώρες όμως που μεσολάβησαν από την στιγμή που σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του Χρ. Ξενάκη, μέχρι που ειδοποίησε το θείο του να συναντηθούν για να παραδοθεί, πολλές φορές σκέφτηκε ως... λύση την αυτοκτονία, όπως φέρεται να είπε πριν και κατά την παράδοσή του.

Αλλωστε, κατά την κράτησή του στην Αστυνομία αλλά και στα Δικαστήρια, η προσοχή των αστυνομικών ήταν διαρκώς στραμμένη πάνω του, καθώς όλοι φοβούνταν πως η χειρότερη στιγμή θα έρθει μόλις αποκτήσει πλήρη συναίσθηση της κατάστασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον εισαγγελέα όπου προσήχθη αργά χθες το μεσημέρι με καθυστέρηση 2 και πλέον ωρών "για λόγους ασφαλείας" μίλησε για την ερωτική του σχέση με την κοπέλα.
Οι αφορμές όμως που του όπλισαν το χέρι φαίνεται πως δόθηκαν από επεισόδια που είχαν προηγηθεί το βράδυ της περασμένης Τρίτης αλλά και την Κυριακή το μεσημέρι, παρουσία της κοπέλας, στην καφετέρια "On the rocks" όπου ήταν υπεύθυνος ο Χρήστος Ξενάκης.

Κάθε ένταση μεταξύ των δύο ανδρών είχε αρχή και τέλος τη σχέση τους με την κοπέλα.
Ο δράστης, όχι μόνο ήταν τρελά ερωτευμένος μαζί της αλλά σκόπευε να την κάνει και γυναίκα του.
Τότε, μάλιστα, όταν τη ζήτησε σε γάμο κάπου τον Ιανουάριο, φαίνεται πως ξεκίνησε η κόντρα με τον Ξενάκη, η οποία κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες.
Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως η κοπέλα είχε αρνηθεί την πρόταση του Σπανίδη και πως τότε γνώρισε τον Ξενάκη.
Ο δράστης όμως αρνείται πως είχε διακόψει τις ερωτικές σχέσεις μαζί της. Ελεγε πως επρόκειτο να παντρευτούν κι έτσι την αντιμετώπιζε και το στενό του περιβάλλον.
Οι δικοί του άνθρωποι γνώριζαν την σχέση του μαζί της αλλά δεν είχαν ιδέα για όσα συνέβαιναν στη ζωή του γιου τους πέραν των όσων τους γνωστοποιούσε.

Δε γνώριζαν το επεισόδιο της Τρίτης στο μαγαζί που ήταν υπεύθυνος ο Ξενάκης, δε γνώριζαν πως είχαν τσακωθεί και πως ο Σπανίδης δε θέλησε να υποβάλει μήνυση σε βάρος του Ξενάκη μετά τον άγριο καβγά τους "για να τα βρουν μεταξύ τους".
"Καταστροφική" φέρεται να χαρακτήρισε ο ίδιος τη σχέση του με την κοπέλα, σε ένα μήνυμα στο κινητό της, που η ίδια -λέγεται- έλαβε με μεγάλη καθυστέρηση.

Είχε ήδη πατήσει τη σκανδάλη και ο Ξενάκης ήταν ήδη νεκρός. Ο δράστης όλο το πρωί της Πέμπτης μιλούσε στο κινητό και μόλις ελάχιστα λεπτά πριν την πράξη του, εξέφρασε τις σκέψεις για το σκοπό του σε κάποιους γνωστούς του.
Στη Ναυαρίνου ο Ξενάκης δεν περίμενε πως οι απειλές σε βάρος του θα γίνουν πράξη και θα του στερήσουν τη ζωή.
Ο δράστης, καθώς απομακρυνόταν με το αυτοκίνητό του αφήνοντας πίσω του σοκαρισμένο το πλήθος και αιμόφυρτο το θύμα, έκλεισε το κινητό του.
Ολο το μεσημέρι και το απόγευμα της Τρίτης ήταν εξαφανισμένος. Οι γονείς του, συντετριμμένοι από την πράξη τού γιου τους, την οποία ούτε περίμεναν ούτε υποπτεύονταν, ανησυχούσαν για τη ζωή του και τον αναζητούσαν μαζί με φίλους και συγγενείς.
Ούτε στιγμή δεν έπαψαν να αναφέρονται στο δράμα της οικογένειας του θύματος εκφράζοντας τη θλίψη τους για το χαμό ενός νέου ανθρώπου.

Αργά το απόγευμα ο δράστης κι ενώ πολλές φορές νωρίτερα είχε σκεφτεί να δώσει τέλος στη ζωή του, επικοινώνησε με το θείο του, ο οποίος τον συνάντησε στο σημείο που βρισκόταν. Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία του να παραδοθεί στην Αστυνομία για να δικαστεί τελικά.
Οδηγήθηκε στη δικηγόρο του και λίγο πριν τις 10 το βράδυ παραδόθηκε στην Αστυνομία.
Χθες το πρωί στα δικαστήρια η προσαγωγή του αναμενόταν μετά τις 12.30 το μεσημέρι. Ωστόσο καθυστέρησε και έγινε στις 3 "για λόγους ασφαλείας". Νωρίτερα, έξω από τα δικαστήρια βρέθηκε κάποιος από τους φίλους τού Ξενάκη, που συντετριμμένος για το χαμό του κολλητού του είπε χαρακτηριστικά: "Ηρθα να δω τα μάτια ενός εγκληματία".

Θρήνος στην κηδεία του Ξενάκη

Τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα στο ναό του Αγίου Δημητρίου Αρκάδων, όπου η οικογένεια και οι φίλοι αποχαιρέτησαν τον αδικοχαμένο Χρήστο Ξενάκη.
Ολοι έφταναν με ένα λευκό λουλούδι στο χέρι και με δάκρυα στα μάτια για να αποχαιρετήσουν το δικό τους άνθρωπο.

Στις παρέες, στον εξωτερικό χώρο του ναού, οι περισσότεροι συζητούσαν για τον άδικο τρόπο που έφυγε.
Στην νεκρώσιμο ακολουθία παραβρέθηκαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, καθώς και νέοι φοιτητές και σπουδαστές στην Καλαμάτα.
Αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν μπόρεσαν καν να μπουν μέσα στην εκκλησία λόγω της συναισθηματικής φόρτισης.
Λίγο πριν ξεκινήσει η πομπή για το νεκροταφείο, ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην είσοδο του ναού - η οποία ήταν γεμάτη στεφάνια – όταν ακούστηκαν σπαρακτικές φωνές από μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος.

Στη συνέχεια οι φίλοι και η οικογένεια ακολούθησαν το αυτοκίνητο με τη σορό του Χ. Ξενάκη, ενώ οι αδελφές του φαίνονταν να προσπαθεί να στηρίξει η μία την άλλη.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, ακόμη και οι περαστικοί από τη Λακωνικής με οχήματα και μηχανάκια, σταματούσαν για λίγο και έκαναν το σταυρό τους.
Υπήρξαν και φίλοι που έμειναν καθισμένοι έξω από το ναό θρηνώντας, μην μπορώντας να ακολουθήσουν την πομπή…

Πηγή: Ελευθερία

4 σχόλια:

  1. Για πιο ταξίδι κινησες να πας,
    να με θυμάσαι και να μ'αγαπας...... Τρία χρονια χωρίς εσένα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥ ΕΊΣΑΙ ΧΡΗΣΤΟ; ΧΑΘΗΚΕ Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ..... ΣΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΣΟΥ..... ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ... Ο ΠΟΝΟΣ ΔΥΝΑΤΟΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί ο χαμός σου..Χάθηκε το νόημα μου..αναρωτιέμαι τι ήθελες να μου πεις πριν γίνει..Θα σε αγαπώ ως το τέλος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.