Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

35 χρόνια από την απόκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Στις 11 ξεκινά η δεξίωση που θα γίνει στο προεδρικό μέγαρο με την ευκαιρία της 35ης επετείου της απόκατάστασης της Δημοκρατίας.
Τα πολιτικά κόμματα στα μηνύματά τους αναφέρονται ιδιαίτερα στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, αλλά και σε ζητήματα ποιότητας της Δημοκρατίας.

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι η συμπλήρωση 35 χρόνων από την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας προσφέρεται για προβληματισμό στο λαό και τη νεολαία, προκειμένου να βγουν συμπεράσματα από τη λεγόμενη «καλύτερη δημοκρατία που έχουμε γνωρίσει».

Το κόμμα αναφέρεται στην περικοπή εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και σε ζητήματα όπως ο αντικομμουνισμός σε επίπεδο ΕΕ, οι διώξεις οικονομικών μεταναστών και ........

πολιτικών προσφύγων, η χρήση καμερών και DNA.

«Επιβεβαιώνεται ανάγλυφα ότι αυτό το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο, δεν γιατρεύεται. Ενάντια πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του, οι εργαζόμενοι έχουν να επιλέξουν το δικό τους δρόμο: Αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, αποφασιστική ανάπτυξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, ισχυρό ΚΚΕ, για τη λαϊκή αντεπίθεση. Για να ανοίξει ο δρόμος της φιλολαϊκής προοπτικής, τη λαϊκή εξουσία και οικονομία» καταλήγει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η μέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας δεν είναι άλλη μια επέτειος που πρέπει να τιμήσουμε τυπικά. Είναι, πάνω από όλα, μια μέρα απόδοσης φόρου τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και την δημοκρατία.

«Το δικό μας χρέος ως Αριστερά είναι, όπως και τότε, να απελευθερώσουμε τις κοινωνικές εκείνες δυνάμεις που θα παλέψουν για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο.

» Ειδικά αυτή την εποχή, η πολιτική και η δημοκρατία πλήττονται και απαξιώνονται και λόγω της διαπλοκής και της διαφθοράς. Την ίδια στιγμή επιχειρείται η συρρίκνωσή της δημοκρατίας μέσω της περιστολής των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και η προώθηση ενός μοντέλου κοινωνίας τύπου 'Όργουελ'.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.