Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Απόλλο 11 (1)

Η ιστορική αποστολή του Apollo 11 αναβιώνει σε δικτυακή αναπαράσταση

Σαράντα χρόνια μετά την εκτόξευση του Apollo 11 που μετέφερε τους πρώτους ανθρώπους στη Σελήνη, η ιστορική αποστολή επαναλαμβάνεται εικονικά σε έναν ιδιαίτερο δικτυακό τόπο με εικόνες, βίντεο, animation και μεταδόσεις των διαλόγων με το Κέντρο Ελέγχου «ζωντανά» μέσω Twitter.

Η αναπαράσταση της αποστολής ξεκινά στο δικτυακό τόπο WeChooseTheMoon.org στις 15.02 ώρα Ελλάδας την Πέμπτη, μιάμισι ώρα πριν από την επέτειο της εκτόξευσης στις 16 Ιουλίου 1969.

Η εικονική σεληνάκατος θα προσεληνωθεί τέσσερις .........

ημέρες αργότερα, και όσοι το επιθυμούν μπορούν να ειδοποιηθούν εκείνη τη στιγμή μέσω e-mail.

Τα βασικά σημεία της αποστολής, για παράδειγμα η αποχώρηση της σεληνακάτου από το σκάφος ελέγχου που παρέμεινε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, παρουσιάζονται σε animation και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που «φρεσκάρισε» ψηφιακά η NASA.

«H αποστολή ενός ανθρώπου στο φεγγάρι πραγματικά ένωσε την υφήλιο. Ελπίζουμε να χρησιμοποιήσουμε το Διαδίκτυο για να κάνουμε το ίδιο» δήλωσε ο Τόμας Πούτναμ, διευθυντής της Προεδρικής Βιβλιοθήκης και Μουσείου του Τζον Φ.Κένεντι.

Ο Κένεντι ήταν αυτός που έθεσε το στόχο για μια επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρο μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '60 σε μια ιστορική ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου στις 25 Μαΐου 1969

Το όνομα του δικτυακού τόπου -«Επιλέγουμε να πάμε στη Σελήνη»- προέρχεται από μια άλλη ομιλία του το 1962, στην οποία είπε: «Επιλέγουμε να πάμε στη Σελήνη όχι επειδή είναι εύκολο, αλλά επειδή είναι δύσκολο.

Ο Κένεντι έζησε να δει τον πρώτο Αμερικανό αστροναύτη, Αλαν Σέπαρντ, δολοφονήθηκε όμως έξι χρόνια πριν από το Apollo 11.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
Διαβάστε επίσης: Apollo 11 (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.