Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Ανέφικτη η αναβάθμιση από τα Vista στα Windows 7 για τους Ευρωπαίους

Η πρόσφατη διαμάχη μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Microsoft σχετικά με τον Internet Explorer 8 στα Windows 7 είχε ως συμβιβαστική λύση μια ειδική ευρωπαϊκή έκδοση του νέου λειτουργικού, από την οποία απουσιάζει ο browser της Microsoft. Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη έχει και μια σοβαρή παράπλευρη συνέπεια, καθώς δε θα είναι -όπως φαίνεται- εφικτή η απ' ευθείας αναβάθμιση από τα Vista στα 7.

Έτσι, οι κάτοχοι των Windows 7 θα αναγκαστούν να .......

κάνουν μια "καθαρή" εγκατάσταση του νέου λειτουργικού, έχοντας προηγουμένως αποθηκεύσει τα αρχεία τους σε κάποιο αποθηκευτικό μέσο. Αυτό αναμένεται να δυσκολέψει σημαντικά τους χρήστες που δεν έχουν εμπειρία από εγκαταστάσεις λειτουργικού συστήματος.

Για να διευκολύνει την κατάσταση, η Microsoft έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα, η οποία θα περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες για την βήμα προς βήμα εγκατάσταση των Windows 7.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι η πιο απλή λύση για έναν Ευρωπαίο καταναλωτή είναι να αγοράσει μια κόπια των Windows 7 από τις ΗΠΑ, έτσι ώστε να παρακάμψει τα προβλήματα που δημιουργεί η απουσία του Internet Explorer.

1 σχόλιο:

  1. ΓΕΝΙΚΑ το καλύτερο είναι να γίνεται καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού.
    Δηλαδή Format και εγκατάσταση.
    Να καθαρίσει πλήρως ο σκληρός δίσκος από το προηγούμενο λειτουργικό σύστημα.
    Να μην χρησιμοποιείτε αναβάθμιση.

    Είναι σαφώς καλύτερη λύση από πολλές απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.