Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Λάθη σε χιλιάδες Ε9 –Ηλεκτρονικές Διορθώσεις

Πεντακόσιες χιλιάδες σημειώματα αποστέλλει η Γενική Γραμματεία πληροφορικών συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας, έως το τέλος Ιουνίου, σε ιδιοκτήτες ακινήτων για λάθη στις δηλώσεις του Ε9, των ετών 2005-2008, τα οποία δεν επιτρέπουν τον προσδιορισμό της αξίας της ακίνητης περιουσίας τους και τον υπολογισμό του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων.

Στα σημειώματα που αποστέλλει η Γενική Γραμματεία πληροφορικών συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας καλεί τους φορολογούμενους να επισκεφθούν τον δικτυακό τόπο www.e-9.gr προκειμένου να διορθώσουν τα λάθη τους και να τους επιμερισθεί ο αναλογούν φόρος για τα ακίνητα τους .

Και από εφορίες και ΚΕΠ η διόρθωση των Ε9

Και μέσω των εφοριών θα μπορούν πλέον οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν υποβάλλει Ε9 με λάθη, να προχωρούν στις απαραίτητες διορθώσεις. Σε αυτή τη λύση προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών μετά από τα έντονα παράπονα κυρίως ηλικιωμένων φορολογουμένων για τη διαδικασία που ακολουθούνταν μέχρι σήμερα.
Όπως είχε αναφέρει το Capital.gr πολλοί είναι αυτοί που δεν είναι εξοικειωμένοι με το .........

internet με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν στις απαιτούμενες διορθώσεις τω λαθών.

Έτσι λοιπόν το ΥΠΟΙΚ διεύρυνε τους τρόπους αποκατάστασης των στοιχείων του Ε9 εκτός από το διαδίκτυο και μέσω των εφοριών.
Μάλιστα οι τελευταίες λεπτομέριες απομένουν ώστε οι φορολογούμενοι να μπορούν να διορθώνουν τα λάθη τους και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Με πληροφορίες από το capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.