Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Μειώσεις και ανακλήσεις τιμών σε 452 προϊόντα !!

Σε μειώσεις τιμών για 452 προϊόντα από 2,79% μέχρι και 50% προχώρησαν 16 εταιρείες, ενώ 4 εταιρείες προχώρησαν σε ανακλήσεις αυξήσεων 37 κωδικών προϊόντων από 2,92% μέχρι 10% όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και πρόκειται για μειώσεις και ανακλήσεις που έγιναν σε τρόφιμα, βιομηχανικά προϊόντα και υπηρεσίες το Μάιο.

Όπως ανέφερε σε δηλωσή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος πολλές από τις μειώσεις αφορούν είδη πρώτης ανάγκης ενώ ''η προσπάθεια του υπουργείου συνεχίζεται'' σημείωσε ο υφυπουργός. Οι μειώσεις κυμαίνονται σε ποσοστό από 50 % μέχρι και 2,79% και οι ανακλήσεις αυξήσεων είναι από 2,92% μέχρι 10%.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την κίνηση των .........

τιμών που υποβάλλονται στο υπουργείο δήλωσε: «σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων του υπουργείου δίνουμε στη δημοσιότητα τα στοιχεία από τα κοστολόγια και τους ελέγχους σε τιμοκαταλόγους, που έχουν υποβληθεί το Μάιο από επιχειρήσεις τροφίμων, βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, το προηγούμενο μήνα καταγράφηκαν μειώσεις τιμών και ανακλήσεις ανατιμήσεων σε, περίπου 500 προϊόντα, πολλά εκ των οποίων είναι είδη πρώτης ανάγκης. Εντείνουμε την προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση. Δουλεύουμε συστηματικά με στόχο τη συνεχή βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς. Ήδη, η προσπάθειά μας, με τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου, αλλά και με συνεχείς ελέγχους αποδίδει. Τα αποτελέσματα είναι ορατά προς όφελος των καταναλωτών. Το υπουργείο θα συνεχίζει την προσπάθειά του για την προστασία του καταναλωτή και την καλύτερη λειτουργία της αγοράς».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία, από τους τιμοκαταλόγους που υποβλήθηκαν στο υπουργείο οι ανακλήσεις αυξήσεων αφορούν στο συνεργείο της SEAT Ωτολουξ και τις εταιρείες εστίασης και καφετέρια, Autogrill Ελλάς στο Αεροδρόμιο και Segafredo επίσης στο αεροδρόμιο και ΚΟΝΔΩΡ ΑΕΕΕ (ποτά).

Σε μειώσεις τιμών προχώρησαν οι εταιρείες: P&G ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ (-4,39% σε είδη ατομικής φροντίδας καθαρισμού), ΕΛΤΡΕΚΚΑ Α.Ε. (-31,49% σε λιπαντικά μπαταρίες), ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ (-45,09% σε μπαταρίες μοτό), MULTIPART A.E.(-19,10% σε μπαταρίες), ΝΙΚ.Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. (-15,32% σε ελαστικά), ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΙΣΕΛΕΝ ΑΕ (-22,61%), Καλλιμάνης (-10,33% σε αλιεύματα κατεψυγμένα), Οπτικά (-4,97% σε τυριά, κρέμες γάλακτος) , ΠΡΩΤΟ ΑΓΡ. ΣΥΝΣΜΟΣ ΑΓΕΛ/ΦΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (-13,43% στο γάλα), ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΒΟΛ (-10,26% στο γάλα), ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (-25,00% στο γάλα), ΑΦΟΙ ΦΑΚΛΑΡΗ (-16,89% σε ελαιόλαδα και σπορέλαια), Μetro (-19,81% σε αλιεύματα και κατεψυγμένα), Όλυμπος (-9,06% στο γάλα), Χορέκα ΑΕΒΕ (-2,79% σε ζυμαρικά) και MISKO (BARILLA) (-50% σε ζυμαρικά).

Πηγή: Επίκαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.