Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Τελειώνουν στις 19 Ιουνίου οι Eνεργοποιήσεις δικαιωμάτων.

Τούτη και η επόμενη εβδομάδα απομένουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενεργοποιήσεων των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης.

Η σχετική προθεσμία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει η ΕΑΣ Μεσσηνίας, λήγει την Παρασκευή 19 Ιουνίου. Όπως ανέφερε στο «Θ» ο διευθυντής Επιδοτήσεων της Ένωσης Κώστας Πέτροβας, μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου είχαν κάνει ενεργοποίηση περίπου 36.500 παραγωγοί ή ποσοστό γύρω στο 62%.

Ο κ. Πέτροβας σημείωσε πως έχει ληφθεί μέριμνα από πλευράς Ένωσης ώστε όποιος προσέλθει μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία να μην είναι εκπρόθεσμος.
Ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Δημήτρης Ραπτέας είχε για το ζήτημα συνάντηση με τους διευθυντές των υποκαταστημάτων.
Η πορεία των ενεργοποιήσεων παρουσιάζεται μεικτή, καθώς σε ορισμένα υποκαταστήματα ......

αυτές έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί (π.χ. στην Πύλο απομένει ένα 5%-6% των παραγωγών που δεν έχει προσέλθει), ενώ σε άλλες περιοχές παρατηρείται υστέρηση.

Η Ένωση αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία ατομικών ειδοποιήσεων με τηλεφωνήματα. Πρόκειται για μέθοδο που έχει αποδώσει πολύ τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να μη χαθούν πόροι για τη Μεσσηνία και τους παραγωγούς.
Τέλος, ξεκινά η διαδικασία επιστροφής χρημάτων σε όσους επαγγελματίες αγρότες πλήρωσαν αλλά περιλαμβάνονται στους καταλόγους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στους κατ’ επάγγελμα και τους συνταξιούχους, που δεν πληρώνουν.

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.