Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Ανατρέπεται το καθεστώς των θέσεων στάθμευσης στις πιλοτές

Κοινόχρηστους χώρους χαρακτηρίζει το Εφετείο Αθηνών τις θέσεις στάθμευσης σε πιλοτές πολυκατοικιών, που δεν έχουν παραχωρηθεί κατ' αποκλειστική χρήση σε κάποιον εκ των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων.

Οι δικαστές του Εφετείου Αθηνών έκριναν ότι τις θέσεις στάθμευσης στις πιλοτές των πολυκατοικιών που δεν ανήκουν σε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη έχουν δικαίωμα να τις χρησιμοποιούν ακόμη και όσοι δεν έχουν αγοράσει θέσεις πάρκινγκ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σκεπτικό της δικαστικής απόφασης:

* Είναι κοινόχρηστες όσες θέσεις στάθμευσης δεν έχουν παραχωρηθεί για αποκλειστική .........

χρήση σε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας.

* Οι συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας δεν δικαιούνται να απαγορεύουν την ελεύθερη χρήση των θέσεων που παραμένουν ανεκμετάλλευτες από άλλους ιδιοκτήτες με τον ισχυρισμό ότι δεν έχουν αγοράσει κάποια από αυτές.

Σύμφωνα με τα Νέα, βάσει της απόφασης, οι ιδιοκτήτες σε μία πολυκατοικία δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τη μισή πιλοτή, όπου έχουν πουληθεί οι θέσεις στάθμευσης, και να κρατούν κλειστό τον υπόλοιπο χώρο απαγορεύοντας την είσοδο και τη χρήση σε άλλους συνιδιοκτήτες που δεν είχαν αγοράσει θέση πάρκινγκ.

Πηγή: in.gr

1 σχόλιο:

  1. telika simera dekemvrio to 2009 ti isxyi?pos mporoun i sin idioktites na katoxirosoun tis thesis pou exoun edo k 22 xronia mesa se mia polikatikia oste kanis enikos na min kani to ntai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.