Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Ο Παυλίδης βγάζει... γλώσσα στο Μαξίμου

Σε σκληρό αγκάθι για τους σχεδιασμούς του Πρωθυπουργού εξελίσσεται η υπόθεση Παυλίδη. Ο πρώην υπουργός, αντί να κρατήσει χαμηλό προφίλ μετά το κουκούλωμα της υπόθεσής του στη Βουλή, βγάζει τη γλώσσα του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με κάθε ευκαιρία ο κ. Παυλίδης δηλώνει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Την ίδια στιγμή, ο Κων. Καραμανλής με δύο εμφανίσεις - κλειδιά, σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τη νεολαία, και αύριο στη Θεσσαλονίκη κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ., προσδοκά να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να αναδιατάξει τις δυνάμεις του κόμματος στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές.

Επιτελικά στελέχη της κυβέρνησης που συνόδεψαν τον κ. Καραμανλή στην Πράγα για ......

την έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης προεξοφλούσαν τον αποκλεισμό του πρώην υπουργού από τα κομματικά ψηφοδέλτια στις προσεχείς εκλογές. Ωστόσο η χθεσινοβραδινή τελετή υποδοχής του κ. Παυλίδη στη Σύμη προκάλεσε νευρικό κλονισμό στο κυβερνητικό επιτελείο και οι ίδιες πηγές δεν απέκλειαν τη δημόσια αποδοκιμασία του εκ μέρους του Πρωθυπουργού το επόμενο διάστημα εάν συνεχίσει τις προκλήσεις, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

«Στον δρόμο της σιωπής»

Το μήνυμα που εκπέμπει το Μαξίμου προς τον κ. Παυλίδη, με δεδομένη πλέον την απόφασή του να μην παραιτηθεί, είναι «να επιλέξει στο εξής τον δρόμο της σιωπής». Τα ίδια στελέχη δεν έκρυβαν την ανησυχία τους ότι η σκανδαλώδης υπόθεση των άγονων γραμμών που έκλεισε με την απόφαση της Βουλής θα παραμείνει στο προσκήνιο όσο ο πρώην υπουργός θα κινείται μπροστά στους προβολείς. Και αυτό, όπως έλεγαν, μπορεί να δυναμιτίσει την προσπάθεια της Ν.Δ. να συσπειρώσει τη γαλάζια κομματική βάση.

Για τις κινήσεις Παυλίδη είχε συνεχή ενημέρωση ο Πρωθυπουργός στην Πράγα, όπου ήταν πρόδηλο ότι αποφάσισε να βρεθεί με στόχο να βγει έξω από το «κάδρο» των σκανδάλων που απασχολούσαν τη Βουλή το προηγούμενο διήμε ρο. Η έκτακτη σύνοδος κορυφής κατέληξε ουσιαστικά σε ναυάγιο, καθώς απουσίαζαν οκτώ Ευρωπαίοι ηγέτες και περιορίστηκε σε ανταλλαγή απόψεων για την ειδική σχέση της Ε.Ε. με τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και τα ενεργειακά ζητήματα. Ωστόσο, αν και η εξέλιξη αυτή ήταν γνωστή εκ των προτέρων στο Μαξίμου, ο κ. Καραμανλής επέλεξε να συμμετάσχει, αιτιολογώντας έτσι και τη διπλή απουσία του από τη Βουλή.

Επίθεση σε Γιώργο

Στη Βουλή ο Πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα και, με αφορμή την ερώτηση του κ. Αλαβάνου για τη νεολαία, αναμένεται να εξαπολύσει νέα σκληρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση. Το τελικό κείμενο της σημερινής παρέμβασής του οριστικοποιήθηκε στην Πράγα, όπως και οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η ομιλία του στη συνεδρίαση της Κ.Ε. αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Σε Μαξίμου και Ρηγίλλης επενδύουν πολλά στη συνεδρίαση της Κ.Ε., ευελπιστώντας ότι θα αποτελέσει καθοριστικό βήμα για την επανασυσπείρωση της γαλάζιας βάσης. Από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Καραμανλής θα κηρύξει ουσιαστικά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές, οι οποίες έχουν αποκτήσει «ζωτική σημασία» για το κυβερνών κόμμα, όπως παραδέχονται στενοί συνεργάτες του. Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι «από την επομένη η Ν.Δ. ξεκινά μια προεκλογική καμπάνια μεγέθους εθνικών εκλογών». Σε κάθε περίπτωση, ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να φθάσει στις κάλπες της 7ης Ιουνίου με συνεχείς προσωπικές επιθέσεις στον κ. Παπανδρέου και να αντιπαρατεθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο πεδίο της οικονομίας κατηγορώντας τον ότι «είναι ακατάλληλος να χειριστεί την οικονομική κρίση».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.