Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

(Μισό) Πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ! Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 67 - 69. Έκανε το 0 - 1

Ο Παναθηναϊκός νίκησε μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον Ολυμπιακό με 69-67, έκανε το «break» (1-0) και πλέον γίνεται το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Κορυφαίοι για τους «πράσινους» οι Νίκολα Πέκοβιτς και Μάικ Μπατίστ. Το δεύτερο παιχνίδι, είναι προγραμματισμένο να γίνει τη Δευτέρα (25/5-21:30) στο ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από θλιβερά επεισόδια και 15λεπτη διακοπή.

Το ματς ..............

Το ξεκίνημα ήταν νευρικό και για τις δύο ομάδες. Λίγο περισσότερο για τον Ολυμπιακό, οι παίκτες του οποίου δεν είχαν βρεθεί ποτέ στη θέση του «must win». Ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε αυτό και προηγήθηκε 6-0. Η είσοδος του Θοδωρή Παπαλουκά «νοικοκύρεψε» το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κάνουν ένα σερί 9-0 και να πάρουν προβάδισμα με 9-6. Ό, τι καλό δημιουργούσε στην επίθεση ο Γιάννης Μπουρούσης, το «απαντούσε» αμέσως ο Νίκολα Πέκοβιτς με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώσει στην απόλυτη ισορροπία (16-16).

Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, κατάφεραν να απαλλαχθούν από το άγχος με τη βοήθεια του κόσμου και με επιμέρους σκορ 13-4, κατάφεραν να φτάσουν για πρώτη φορά σε απόσταση ασφαλείας (29-20). Δύο συνεχόμενα τάιμ άουτ που κάλεσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όμως, άλλαξε την κατάσταση και οι Πρωταθλητές Ευρώπης με σερί 7-0, μείωσαν σε 29-27. Τζος Τσίλντρες και Γιάννης Μπουρούσης έκαναν όλο το επιθετικό παιχνίδι των Πειραιωτών ενώ από τους «πράσινους», οι πόντοι ήταν μοιρασμένοι με τον Πέκοβιτς να ηγείται. Ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι μια διαφορά έξι πόντων (33-27), αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε και πάλι ένα σερί 6-0 και ισοφάρισε (33-33), με το ημίχρονο να τελειώνει 38-34 υπέρ των γηπεδούχων.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος και Πρωταθλητές Ευρώπης, μπήκαν πιο μυαλωμένα στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να πάρουν προβάδισμα τριών πόντων, κάνοντας ένα επιμέρους 11-4 (45-42), πέντε λεπτά πριν το τέλος τρίτου δεκαλέπτου. Οι «πράσινοι» πήγαιναν πιο ορθολογικά στις επιθέσεις τους, σημαδεύοντας συνέχεια τον Νίκολα Πέκοβιτς, με αποτέλεσμα να προηγούνται συνέχεια στο τρίτο δεκάλεπτο. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είχε σε κακή ημέρα τον Λιν Γκριρ ενώ άστοχος ήταν και ο Γιοτάμ Χαλπερίν και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν κυρίως με διεισδύσεις να «ανοίξουν» την πολύ καλή άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με καλάθι και φάουλ του Αντώνη Φώτση, κατάφεραν να προηγηθούν με πέντε πόντους (50-45). Λίγο αργότερα, οι «πράσινοι» έφτασαν στο +8 (53-45), διαφορά η οποία ήταν και η μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή για την ομάδα του «Ζοτς». Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη έκαναν ένα σερί 4-0 και το δεκάλεπτο τελείωσε με 53-49 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Τα πρώτα τέσσερα λεπτά της τέταρτης περιόδου δεν διεκδικούσαν δάφνες ποιότητας. Το επιμέρους σκορ ήταν 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό να είναι «πνιγμένος» από το άγχος και να μην μπορεί σε τρεις περιπτώσεις να προλάβει να κάνει σουτ (λήξη 24’’). Τελικά, οι πρώτοι πόντοι του Ολυμπιακού στο τελευταίο δεκάλεπτο ήρθαν αναπάντεχα (τρίποντο Τσίλντρες) και λίγο αργότερα με καλάθι του Γιάννη Μπουρούση, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο -1 (54-55). Ο Τζος Τσίλντρες ήταν «όλα τα λεφτά» για τον Ολυμπιακό, με δίποντο του Αμερικανού, οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν (56-56), έπειτα από αρκετή ώρα και με ωραίο λέι απ του Νίκολα Βούισιτς πέρασαν μπροστά 58-56, πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όμως, δεν επηρεάστηκαν από το «φλεγόμενο» εκείνη τη στιγμή ΣΕΦ και με σερί 4-0, πέρασαν και πάλι μπροστά 60-58.Και εκείνη τη στιγμή, χωρίς λόγο και αιτία, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μετατράπηκε σε αρένα ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΘΡΑΣ….

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού πέταγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπή για περίπου 15 λεπτά. Τελικά οι διαιτητές ξεκίνησαν και πάλι το παιχνίδι με τον Τσίλντρες να αστοχεί σε σουτ τριών πόντων και τον Δημήτρη Διαμαντίδη με 2/2 βολές να κάνει το 62-58 για τον Παναθηναίκό. Ο Γιώργος Πρίντεζης μείωσε σε 62-60 και ο Ολυμπιακός έκανε αμέσως φάουλ στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, 22’’ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Ο Λιθουανός ήταν εύστοχος και στις δύο και οι «πράσινοι» πήρα και πάλι προβάδισμα τεσσάρων πόντων (62-58). Στην επόμενη επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ένα ανέλπιστο δώρο(γκολ-φάουλ Τσίλντρες) από ανούσιο φάουλ του Στράτου Περπέρογλου, κάνοντας έξαλλο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο 25χρονος φόργουορντ ήταν εύστοχος και στη βολή και έτσι ο Ολυμπιακός μείωσε στον έναν πόντο (63-64). Στη συνέχεια ο Δημήτρης Διαμαντίδης ευστόχησε και στις δύο βολές που του «έδωσε» ο Ολυμπιακός για το 66-63. Το παιχνίδι είχε μπει στη διαδικασία των βολών με τον αρχηγό του Ολυμπιακού, να κάνει και αυτός το απόλυτο από τη γραμμή των βολών για το 66-65. Στη «γραμμή της φιλανθρωπίας» βρέθηκε και πάλι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για το 68-65. Ο Χαλπερίν «απάντησε» με βολές (68-67), ο Μπατίστ είχε 1/2 στη συνέχεια για το 69-67, με τον Θοδωρή Παπαλουκά να μην καταφέρνει να στείλει το ματς στην παράταση.

Πηγή: Sport FM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.