Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ιταλία: Ανεβαίνουν στους 40 οι νεκροί από το σεισμό στην πόλη L'Aquila.

Τουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί από το σεισμό στην κεντρική Ιταλία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερα θύματα. Μια ελληνίδα φοιτήτρια τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Παράλληλα συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού του αδελφού της. Ένας ακόμα Έλληνας απεγκλωβίστηκε από τους διασώστες.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πέντε παιδιά, τέσσερα από τα οποία σκοτώθηκαν στο ίδιο κτίριο. Στους 30 τοποθετούνται οι αγνοούμενοι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων εντοπίζεται στη μεσαιωνική πόλη Λ’Άκουϊλα, περίπου 100 χλμ. ανατολικά της Ρώμης, με πληθυσμό 68.000 κατοίκους. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι ο ισχυρός σεισμός πιθανότατα οδήγησε στο θάνατο «δεκάδων ανθρώπων», ενώ όπως ανακοίνωσε οι άστεγοι φθάνουν τους 50.000.

Τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις προσπάθειες απεγκλωβισμού θυμάτων από ...........

τα ερείπια. Ανάμεσα στα κτίρια που κατέρρευσαν βρίσκονται πολλές από τις μεσαιωνικές εκκλησίες της περιοχής, μέρος φοιτητικής εστίας και ένα ξενοδοχείο. Στις 3.000 με 10.000 υπολογίζονται τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Ο σεισμός, που ήταν μεγέθους τουλάχιστον 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς της αρμόδιας υπηρεσίας, σημειώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα τοπική ώρα, με επίκεντρο την ορεινή περιοχή Αμπρούτσο ανατολικά της Ρώμης και έγινε αισθητός μέχρι και στην ιταλική πρωτεύουσα.

Μαρτυρίες

«Ξύπνησα από ένα θόρυβο που έμοιαζε με βόμβα», όπως είπε η Αντζέλα Παλούμπο στο πρακτορείο Ρόιτερς. «Καταφέραμε να ξεφύγουμε την ώρα που αντικείμενα έπεφταν παντού τριγύρω μας. Τα πάντα κινούνταν, τα έπιπλα έπεφταν. Δεν θυμάμαι να έχω δει κάτι παρόμοιο στη ζωή μου».

Πρόκειται για τον πλέον θανατηφόρο σεισμό στην Ιταλία από το 2002, όταν 30 παιδιά σκοτώθηκαν όταν σχολικό κτίριο κατέρρευσε στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ακύρωσε το προγραμματισμένο του ταξίδι στη Μόσχα και κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.