Τρίτη 14 Απριλίου 2009

«Ανάσα» σε 100.000 οικογένειες για το νέο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Οικονομική «ανάσα» σε περίπου 100.000 οικογένειες θα δώσει το νέο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι με εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ, ποσό ωστόσο που προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.

Με απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού, το ποσό της επιδότησης ξεκινά από τα 115 ευρώ τον μήνα (για άγαμους και έγγαμους χωρίς παιδιά) και αυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.

Για παράδειγμα, εργαζόμενος με δύο προστατευόμενα παιδιά θα παίρνει ως επιδότηση ενοικίου 165 ευρώ τον μήνα, ενώ, αν έχει τρία παιδιά, θα εισπράττει 215 ευρώ τον μήνα.

Αυξημένη ενίσχυση ...............

Ειδικές ρυθμίσεις ισχύουν για τους ανέργους και τους χαμηλόμισθους, οι οποίοι θα πάρουν αυξημένη οικονομική ενίσχυση από τον ΟΕΚ. Συγκεκριμένα, το ποσό της επιδότησης προσαυξάνεται κατά 50% για τις εξής κατηγορίες:

Κατηγορίες



* Μακροχρόνια ανέργους καθώς και δικαιούχους που έμειναν άνεργοι λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας τους εντός του έτους 2008.
* Δικαιούχους που ήταν άνεργοι και μετακινήθηκαν εντός του έτους 2008 από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους και βρήκαν εργασία σε περιοχές άλλων νομών.
* Δικαιούχους που το καθαρό οικογενειακό εισόδημά τους ήταν μικρότερο των 8.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν στα ΚΕΠ αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 6 Ιουλίου έως και τις 15 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται πως η επιδότηση αφορά ενοίκια που κατέβαλαν οι δικαιούχοι για μίσθωση κατοικίας το έτος 2008 και θα καταβληθεί εφάπαξ.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που θέλουν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

* Για τους δικαιούχους που τέλεσαν τον γάμο τους το 2009 και κατά το έτος 2008 ήταν μεμονωμένα άτομα και μίσθωναν κατοικία, για τη χορήγηση της επιδότησης ενοικίου θα λαμβάνονται υπόψη μόνο τα εισοδήματα του ενός εκ των δύο συζύγων (και συγκεκριμένα εκείνου που θα υποβάλει αίτηση).
* Σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου μετά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, το επίδομα ενοικίου χορηγείται στα προστατευόμενα μέλη.
* Στους δικαιούχους που η μίσθωση της κατοικίας τους είναι μικρότερη των 12 μηνών καταβάλλεται ποσό επιδόματος όσο και οι μήνες μίσθωσης.

Παράλληλα στους δικαιούχους που το ετήσιο ποσό ενοικίου που έχει καταβληθεί είναι μικρότερο από το ποσό του επιδόματος (που αναλογεί στην κατηγορία τους) καταβάλλεται ποσό ίσο με το ενοίκιο που έχουν δώσει.

Σημειώνεται πως για την υλοποίηση του προγράμματος ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας αναμένεται να διαθέσει φέτος το ποσό των 220 εκατομμυρίων ευρώ.

8 σχόλια:

  1. πάντως η ιστοσελίδα του οργανισμού εργατικής κατοικίας δεν έχει γράψει ακόμα τίποτα σχετικό για την φετινή επιδότηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχουν γράψει και το ΕΘΝΟΣ και η Ναυτεμπορική.
    Δεν ξερω για το capital αν το έχει γράψει.

    Πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ δεν βγήκε από την φαντασία μου το θέμα.

    Άλλωστε όπως έχω πει ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ότι γράφεται εδώ, είναι εγκυρότατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι εντάξει δεν είπα ότι βγήκε από την φαντασία σου το θέμα απλά αυτοί που δίνουν τα χρήματα δεν το ανακοινώσαν μέχρι αυτήν την στιγμή στο επίσημο site τους εδώ
    http://www.oek.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι οκ. Και η φράση δεν το έβγαλα από την φαντασία μου ήταν σχήμα λόγου.

    Άλλωστε για αν μην το έχεις δει όπως λες - και δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητήσω - , σίγουρα έτσι είναι.
    Μάλλον ξέχασες μια παράμετρο.
    ο ΟΕΚ (Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας) ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ........
    Αυτό το σκέφτηκες??? Το δημόσιο ΠΑΝΤΑ αργεί αν τα ανακοινώσει στις σελίδες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα τελευταια 3 χρονια δεν εχουν βαλει ουτε ενα ευρω αυξηση στην επιδοτηση ενοικιου. τι θα κανουν φετος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γεια σας ,
    θα ηθελα να ρωτησω ο ανδρας μου ειναι αλλοδαπος και δουλευει στην οικοδομη ,ποσσα ενσημα πρεπει να εχει για το επιδομα ενοικιου?(χωρις παιδια)Επισεις ποσο ενοικιου το μηνα πρεπει να πληρωνει για να δικαιουτε επιδομα.
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή μου που το ξέθαψες το θέμα???

    Λοιπόν δεν ξερω. Ρωτα στον ΟΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γειά σας, θα ήθελα να ενημερωθώ για το εάν δικαιούμε το επίδομα ενοικίου έχοντασ μονιμη κατοικία αλλά εγώ είμαι φοιτήτρια και ενοικιάζω σπίτι. ευχαριστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.