Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Από σήμερα το “ξυστό” Parking του Νέδοντα στην Καλαμάτα

Ελαστικά τα μέτρα στην αρχή.

Μπορεί ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας να έκανε το καλό στους συμπολίτες του με την διοικητική αποβολή της εταιρίας Παντεχνική (εταιρία του Μπόμπολα) και ελευθέρωσε από το χαράτσι τους πολίτες της Καλαμάτας όμως το χρήμα είναι γλυκό για τον Παναγιώτη Νίκα.

Σκέφτηκε να εισπράττει ο Δήμος το χαράτσι αντί για τον Μπόμπολα. Ο τρόπος? Ελεγχόμενη στάθμευση.

Από σήμερα Δευτέρα το πρωί ξεκίνησε ελαστικά η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης με ξυστές κάρτες στα πάρκινγκ του Νέδοντα και σε τμήματα των οδών Νέδοντος και Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Οι τελικές οδηγίες πριν ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου δόθηκαν στη Δημοτική Αστυνομία σε ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες το πρωί στο γραφείο του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.
Ο κ. Νίκας έδωσε εντολή στους δημοτικούς αστυνομικούς να ενημερώνουν τον κόσμο και .....

για διάστημα περίπου 20 ημερών να μην κόβουν κλήσεις στους παραβάτες.
Για τις εντολές που δόθηκαν στους δημοτικούς αστυνομικούς ενημέρωσε τους δημοσιογράφους η αναπληρώτρια προϊσταμένη της υπηρεσίας Ιουλία Χρονοπούλου η οποία είπε επίσης ότι “θα υπάρξει ένα διάστημα κατά το οποίο οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας θα λειτουργούν ενημερωτικά και ταυτόχρονα συμβουλευτικά πάνω στο μέτρο“ ενώ για διάστημα 20 τουλάχιστον ημερών δεν θα κόβουν κλήσεις.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης, στην σήμανση, στο κόστος και στη χρήση της κάρτας, καθώς και στις ημέρες και ώρες που θα ισχύει το μέτρο.
Η ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει καθοριστεί ως εξής:

Οι τρεις υπαίθριοι χώροι του Νέδοντα - το νότιο πάρκινγκ, το κεντρικό και το βόρειο απέναντι από την πλατεία Οθωνος.
Επί της οδού Νέδοντος, από την οδό Κεφάλα έως την Κροντήρη, την Σιδηροδρομικού Σταθμού, από την οδό Φραντζή έως την Γιατράκου, και από την οδό Γιατράκου έως την Κροντήρη.
Εξαιρούνται οι θέσεις που έχουν οριστεί για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για τροφοδοσία και για τα μηχανάκια.
Οι ημέρες και οι ώρες εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης θα είναι οι εξής:
Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Το Σάββατο η ελεγχόμενη στάθμευση θα ισχύει από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Ελεύθερη θα είναι η στάθμευση τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες.

Η σήμανση που θα καθορίζει την ελεγχόμενη στάθμευση θα είναι η οριζόντια με λευκή διαγράμμιση και η κάθετη με πινακίδες Ρ69 και Ρ70 σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι ξυστές κάρτες είναι τρεις με διαφορετικό χρώμα η κάθε μία, ανάλογα με την ώρα που θα αφήνει ο οδηγός το αυτοκίνητό του.
Αναλυτικά, η κόκκινη κάρτα, διάρκειας 1 ώρας θα κοστίζει 0,50 λεπτά.
Η δίωρη κάρτα χρώματος μπλε θα κοστίζει 1 ευρώ και η τετράωρη με πράσινο χρώμα θα έχει τιμή 2 ευρώ.
Οι δημότες θα τις προμηθεύονται από τα παρακείμενα περίπτερα και τα ψιλικά.

Ο οδηγός θα ξύνει στον εξωτερικό κύκλο την ώρα άφιξης και στο δεύτερο κύκλο τα λεπτά.
Επίσης πρέπει να ξύσει το έτος, το μήνα και την ημερομηνία.
Η κάρτα θα είναι άκυρη αν ο χρήστης ξύσει λάθος την ώρα, ενώ πρέπει να τοποθετείται σε εμφανές σημείο, διαφορετικά θα θεωρείται άκυρη.

Η περίοδος χάριτος, μετά το μήνα που θα αρχίσει πλέον να εφαρμόζεται κανονικά, θα είναι από 5 μέχρι 10 λεπτά το πολύ.
Να σημειωθεί ότι για τους μόνιμους κατοίκους δεν έχουν ληφθεί ακόμα τα απαραίτητα μέτρα και θα υπάρξει περίοδος ανοχής μέχρι να μαζέψουν τα δικαιολογητικά που χρειάζεται όπως και για τους επαγγελματίες.
Με την αρχή της επιβολής προστίμων αυτά θα είναι 20 ευρώ στις ζώνες με πινακίδα Ρ69 που σημαίνει ελεγχόμενη στάθμευση και για τους μόνιμους κατοίκους θα είναι 80 ευρώ, ενώ αν πληρώνουν την κλήση εντός 10 ημερών θα είναι 40 ευρώ όπως ισχύει για όλες τις κλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.