Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΗΣ ΑΧΕΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΡΟΥΜΙΔΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΧΑΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ [ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ]

ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΟΥ ΜΑΣ ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Μαΐου στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο παλαιάς Βουλής) για τον μεγάλο ομογενή ζωγράφο Κωνσταντίνο Μπρουμίδη με θέμα «ο ξεχασμένος Μιχαήλ Άγγελος του Καπιτωλίου των ΗΠΑ.

Ο συμπατριώτης μας .....

συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος ανέπτυξε την ομιλία του μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα με ορθίους και στο τέλος απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού. Την εκδήλωση – διάλεξη παρακολούθησε ο Ύπατος Προέδρος της ΑΗΕΡΑ κ. Φίλιππος Φράγκος, με άλλα μέλη του Προεδρείου, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και μίλησε με αναφορές τόσο στην ιστορία της μεγαλύτερης και παλαιότερης οργάνωσης της Ομογένειας, όσο και στην προσφορά της στο εκπαιδευτικό, φιλανθρωπικό και πολιτικό τομέα καθώς επίσης και σε θέματα της επικαιρότητας της γενέτειρας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν: ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας Παναγιώτης ο οποίος ανέφερε ότι νιώθουν πολύ κοντά την «ανάσα» του Μπρουμίδη να τους καθοδηγεί στο δημοτικό τους έργο και ο κος Βασίλης Πριμικήρης, εντεταλμένος του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Ελληνισμό Διασποράς.

Ο Supreme Governor, Region 10 κος Νίκος Παπαδόπουλος εξέφρασε με το πέρας της διάλεξης την ικανοποίησή του για την απόλυτα επιτυχή διοργάνωση, την ευθύνη της οποίας είχε ο κος Μαρκουλάκος Μιχάλης, ο οποίος βρισκόταν ως συντονιστής στο πάνελ μαζί με τον κο Χάρη Βέννη που προσφώνησε το συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλο. Παραβρέθηκαν πολλά πρόσωπα της δημόσιας και κοινωνικής ζωής του τόπου, οι αντιδήμαρχοι του ΔΣ Τριφυλίας, όπως της πόλης μας κος Βασίλης Παπαθεοδοσίου, το ΔΣ των εν Αθήναις Φιλιατρινών, βουλευτές, πρώην υπουργοί, εκπρόσωποι πρεσβειών, επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίων, στελέχη του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, συνδικαλιστές, πρόεδροι επιχειρήσεων, συγγραφείς, καλλιτέχνες και ιστορικοί που τίμησαν τον Κωνσταντίνο Μπρουμίδη, την εκδήλωση της ΑΧΕΠΑ και τον ομιλητή συμπατριώτη μας.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος απάντησε εμπεριστατωμένα σε όλες τις ερωτήσεις, και καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη της ΑΧΕΠΑ και τους παρευρισκομένους. Στο πέρας της εκδήλωσης ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ κος Φίλιππος Φράγκος συνεχάρη τον συμπατριώτη μας και τόνισε ότι αυτού του είδους οι εκδηλώσεις βοηθούν τη χώρα μας και τον πολιτισμό. Η επιτυχημένη διάλεξη του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, μετά κσι την ομιλία του το 2011 στο Μουσείο της Πόλης των Αθηνών και τα ρεπορτάζ που έχει κατά καιρούς πραγματοποιήσει σε έντυπα και μέσα ενημέρωσης, τονίζουν και καθιστούν γνωστό τον ελληνικής καταγωγής μετανάστη Κωνσταντίνο Μπρουμίδη, που μπορεί να τον γνωρίζουν οι Φιλιατρινοί αλλά τον αγνοούν οι περισσότεροι Έλληνες, γι αυτό και η ΑΧΕΠΑ επέλεξε ως τίτλο της διάλεξης «Ο ξεχασμένος Μιχαήλ Άγγελος του Καπιτωλίου των Η.Π.Α.».

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από μια δήλωση του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, λίγο μετά το πέρας της εκδήλωσης, σε κάποιο μέλος της ΑΧΕΠΑ όταν τον ρώτησε για το ενδιαφέρον του όσον αφορά στη ζωή του Μπρουμίδη:

«Η σχέση μου με τον μετανάστη Μπρουμίδη δεν συνδέεται με φυλετικά και χαρακτηριστικά αίματος αλλά με τα στοιχεία εκείνα που ερμηνεύει η δημοκρατία, η αλληλεγγύη, η δημιουργία και το κάλλος που αναβαθμίζει την αισθητική και τον ανθρώπινο πολιτισμό. Η Ιταλία με την Αναγέννηση και η Αμερική ως Νέος Κόσμος, τον καθιέρωσαν ως καλλιτεχνική μονάδα στους αιώνες και τώρα χρέος της Ελλάδας είναι να αποδείξει ότι, εκτός από μιζέρια και χρέη, γεννά παγκόσμιους δημιουργούς και αριστουργήματα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.