Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Δημόσιο: Εξισόνονται οι μόνιμοι με τους "Αορίστου χρόνου"

Τι προβλέπει το ν.σ. του υπουργείου Εσωτερικών που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Τη δυνατότητα να φθάνουν μέχρι το βαθμό του διευθυντή πρόκειται να δίνει στους υπαλλήλους που υπηρετούν στο στενό δημόσιο τομέα με σχέση εργασίας αόριστου χρόνου, νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο εξομοιώνονται ιεραρχικά και μισθολογικά με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Την προαναγγελία έκανε με δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
"Ένα μεγάλο μέρος υπαλλήλων και του στενού δημόσιου τομέα υπηρετούν πια με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Πολλοί από αυτούς έγιναν αορίστου χρόνου με το Προεδρικό Διάταγμα ......

164/2004, διαθέτουν εξαιρετικά προσόντα και δεν μπορούν ν' αξιοποιηθούν σήμερα, όπως έχουν τα πράγματα, αφού δεν είναι δυνατό να ενταχθούν στην ιεραρχία.

Ύστερα από συζητήσεις που είχαμε και με την ΑΔΕΔΥ, κατατίθεται τις αμέσως επόμενες ημέρες σχέδιο νόμου με το οποίο μπορούν να φθάνουν μέχρι το βαθμό του διευθυντή.
Με τον τρόπο αυτό ούτε αδικίες δημιουργούνται και πλέον αξιοποιούμε ανθρώπους που έχουν πολλά προσόντα και στην ουσία είναι μόνιμοι.
Είναι μια τομή, η οποία έρχεται να συμπληρώσει τις μεταβολές που έγιναν σε θεσμικό επίπεδο μετά την Αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001", κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περίπου 110.000 υπάλληλοι αυτής της κατηγορίας θα αξιολογούνται κάθε τρία χρόνια από τα υπηρεσιακά συμβούλια του φορέα τους, ενώ οι διαδικασίες προαγωγής τους αναμένεται να είναι σχεδόν όμοιες με εκείνες των μονίμων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.