Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Γ. Παπανδρέου: Έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη, τα ποιοτικά προϊόντα και τους συνεταιρισμένους αγρότες

Την ανάγκη να πορευθεί αγροτικός τομέας της χώρας με οδηγό την πράσινη ανάπτυξη, που δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ποιοτική αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων, με τους νέους συνεταιρισμένους αγρότες να ενεργοποιούνται για το καλό του τόπου και του αγροτικού τομέα γεινκότερα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου παρουσιάζοντας σήμερα σε ειδική εκδήλωση τους πέντε εθνικούς στόχους-προτεραιότητες που θέτει το ΠΑΣΟΚ για τον 21ο αιώνα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας και μέλη του ΔΣ της οργάνωσης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε την ανάγκη βιώσιμης πράσινης ανάπτυξης, παραγωγής ποιοτικών επώνυμων και με Ονομασία Προέλευσης προϊόντων, ώστε αυτά να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει στο ράφι.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ελαιόλαδο, για το οποίο υποστήριξε ότι ......

πρέπει να γίνει επώνυμο, ν' αποκτήσει ταυτότητα, για να κατακτήσει τις αγορές και να δώσει ικανοποιητικές απολαβές στον έλληνα παραγωγό. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης την ανάγκη σύνδεσης των αγροτικών προϊόντων και της γεωργίας με δραστηριότητες, συναφείς με τον αγροτουρισμό, την παράδοση, τον πολιτισμό, κάτι που εδώ και πολύ καιρό έχει επισημάνει η ΠΑΣΕΓΕΣ.
Οι πέντε εθνικοί στόχοι που έθεσε ο κ. Παπανδρέου είναι

1. Στην εξωτερική πολιτική η Ελλάδα να έχει φωνή παντού.

2. Η πράσινη ανάπτυξη,

3. Η παιδεία και ο πολιτισμός,

4. Το κράτος-πρόνοιας, και

5. Ένα παραγωγικό και ευνομούμενο κράτος.

Όπως είπε, η έξοδος από τη σημερινή κρίση είναι εφικτή μόνο αν προωθηθούν ταυτόχρονα και οι πέντε αυτοί στόχοι.

Εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του προς τους Έλληνες πολίτες ότι μπορούν να τα καταφέρουν και υπογράμμισε ότι και ο ίδιος χρειάζεται την εμπιστοσύνη των πολιτών την οποία επιθυμεί να κατακτά καθημερινά.

Αναφορικά με το θέμα των τραπεζών, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το τραπεζικό σύστημα πρέπει να είναι αναπτυξιακός μοχλός και να λειτουργεί με ξεκάθαρους κανόνες για τις ιδιωτικές τράπεζες. Κανόνες, οι οποίοι όπως είπε, δεν θα ιδιωτικοποιούν τα κέρδη ενώ θα κρατικοποιούν τις ζημιές.

Τάχθηκε, υπέρ των κρατικοποιήσεων τραπεζών όπου χρειαστεί, και υπογράμμισε, ότι "δεν θα επιτρέψουμε τη χρηματοπιστωτική κρίση να την πληρώσει ο απλός πολίτης. Η χώρα, πρόσθεσε, δεν μπορεί να βγει από την κρίση με απλή περιοριστική δημοσιονομική πολιτική.

Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει έχοντας ως πρώτο και απαράβατο κανόνα τη διαφάνεια, ενώ απαντώντας στο ερώτημα πού θα βρεθούν τα χρήματα για τη χρηματοδότηση του σχεδίου του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι θα βρεθούν από την μείωση των φοροαπαλλαγών που έδωσε η ΝΔ στους εκλεκτούς της, από την περικοπή των αντιπαραγωγικών δαπανών, από την ανακατανομή δαπανών για αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, από την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, χωρίς να πλουτίζουν επίορκοι ηγούμενοι και οι πολιτικοί τους προστάτες, και με την αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός για να αλλάξει πορεία ο τόπος, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της περιόδου, αναλαμβάνοντας και ο ίδιος προσωπική ευθύνη για να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει αυτή η έξοδος.

Όπως τόνισε, υπάρχουν στιγμές στη διαδρομή κάθε πολιτικού, οι μεγάλες στιγμές όπως είπε, που ο πολιτικός βρίσκεται αντιμέτωπος με την ιστορία, να αναμετρηθεί με τους μεγάλους στόχους και τις γενιές που θα 'ρθουν.

Για τον ίδιο, όπως τόνισε, αυτή η στιγμή είναι τώρα. Έβαλε όπως είπε πολύ ψηλά τον πήχη, γιατί πραγματικά οι ανάγκες της χώρας σήμερα είναι πάρα πολύ μεγάλες.

1 σχόλιο:

  1. Πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσει η λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού και το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην κοινωνία. Τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση ειδικά τώρα που υπάρχει οικονομική κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.