Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Ξεκίνησε η λειτουργία της μονάδας αιμοκάθαρσης στην Μεσσήνη

Ξεκίνησε η λειτουργία της ιδιωτικής μονάδας αιμοκάθαρσης “Μεσόγειος“ στη Μεσσήνη, που φιλοδοξεί στην πλήρη ανάπτυξή της να εξυπηρετεί πάνω από 100 νεφροπαθείς, μεταξύ των οποίων και επισκέπτες της Μεσσηνίας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Πρόκειται για ένα μοναδικό περιβάλλον σε εντυπωσιακό κτήριο, άνετο, φιλόξενο και λειτουργικό, με πλούσιο ιατρικό, ξενοδοχειακό και λοιπό εξοπλισμό.

Για τη μονάδα, που βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Μεσσήνη - Πύλος, ο Γιώργος Δημητριάδης επιστημονικός διευθυντής του “Μεσογειακού Κέντρου Διακοπών Αιμοκάθαρσης“, μας ενημέρωσε ότι ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, οπότε έγινε η πρώτη αιμοκάθαρση.
Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο, την Πέμπτη έγιναν 5 - 6 και προχθές 7 - 8.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα παρέχονται υπηρεσίες σε 3 άτομα, ενώ .......

στη λίστα έχουν εγγραφεί και ξεκινούν αιμοκάθαρση το Μάρτιο 25 με 30 ασθενείς.
«Πρόκειται για άτομα από τη Μεσσηνία που έκαναν αιμοκάθαρση σε Αθήνα, Κυπαρισσία, Σπάρτη, Πύργο και Τρίπολη», μας είπε ο κ. Δημητριάδης και σημείωσε:
«Στη μέγιστη δυνατότητα στη μονάδα μπορούν να εξυπηρετηθούν από 102 έως 150 άτομα. Θα δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Δεν πληρώνουν τίποτα οι νεφροπαθείς, τις δαπάνες καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Είμαστε πλήρεις από γιατρούς και όλο το υπόλοιπο προσωπικό για την αρχική δυνατότητα λειτουργία της μονάδας.
Εχουμε 2 γιατρούς νεφρολόγους και 6 νοσηλεύτριες, διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Στην πλήρη ανάπτυξη θα υπάρχουν 3 - 4 γιατροί και 17 - 18 νοσηλεύτριες».

Ο εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας μας πληροφόρησε ότι έχουν άλλες 4 μονάδες τεχνητού νεφρού, σε Ηράκλειο, Καλλιθέα, Παλλήνη, Σέρρες, η 5η είναι στην Καλαμάτα και η 6η δημιουργείται στη Χαλκίδα.
«Στο Ηράκλειο που δουλεύει από το 2000, η μονάδα εξυπηρετεί 500 ξένους τουρίστες - νεφροπαθείς και άλλους τόσους Ελληνες, κάθε χρόνο», παρατήρησε ο κ. Δημητριάδης και σημείωσε:
«Εχουμε κάνει καμπάνια για να τους φέρουμε στην Ελλάδα, γιατί πάνε και Τουρκία, Ισπανία, Μαρόκο.
Εχουμε καταφέρει να έρχονται πάνω από 3.000 άτομα το χρόνο στο Ηράκλειο, νεφροπαθείς, οι οικογένειές τους και φιλικά τους ζευγάρια.
Το ίδιο ελπίζουμε και για την Καλαμάτα».
Ο διοικητικός διευθυντής της μονάδας Κώστας Παρασκευόπουλος παρατήρησε πως «ήδη κλείνουμε θέσεις για το καλοκαίρι.
Έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και Μεσσήνιοι ομογενείς που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να έρθουν».
Ο κ. Δημητριάδης εξήγησε ότι «η καμπάνια για το καλοκαίρι γίνεται τον Οκτώβριο του περασμένου χρόνου.
Φτιάχνουμε τουριστικό πακέτο». Εξέφρασε την αισιοδοξία πως η μονάδα της Μεσσηνίας θα πάει πολύ καλά κι επεσήμανε:
«Είναι και άλλοι Μεσσήνιοι στην Αθήνα που κάνουν αιμοκάθαρση, οι οποίοι θα επιστρέψουν στην Καλαμάτα ή θα έρχονται για το 6μηνο από Απρίλιο έως Οκτώβριο ή και για τις ελιές ακόμα».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «η μονάδα δεν επιδοτήθηκε, φτιάχθηκε μόνο με ίδια κεφάλαια και δεν πήρε χρήματα που προορίζονταν για τη Μεσσηνία, για άλλους σκοπούς» και συμπλήρωσε:
«Χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή της συνεργεία με εργάτες από την Καλαμάτα.
Ολος ο τζίρος πήγε στην Καλαμάτα».
Ο Γ. Δημητριάδης τόνισε πως «υπήρξε μεγάλη υποστήριξη από τους τοπικούς φορείς. Νομαρχία - Νοσοκομείο - Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης και τους βουλευτές.
Πουθενά αλλού δεν είχαμε τέτοια βοήθεια».
Κλείνοντας, επιβεβαίωσε ότι «η μονάδα θα βοηθήσει και τον τουρισμό και τους ντόπιους».
Επιστημονικός διευθυντής της μονάδας είναι ο γιατρός Τάσος Πουλόπουλος, μέχρι πρότινος γιατρός στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ το Μάιο αναμένεται και τρίτος γιατρός, Μεσσήνιος στην καταγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.