Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Στα 2,10 ευρώ το ελαιόλαδο

Τα 2,23 ευρώ το κιλό, παραδοτέο στην Ιταλία, είναι η τιμή για το χύμα ελαιόλαδο που προωθεί η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών αυτές τις μέρες.
Τιμή που σημαίνει, όπως παρατήρησε ο γενικός διευθυντής της Ενωσης Δημήτρης Ραπτέας, κάτι παραπάνω από 2,10 ευρώ στον παραγωγό.
Ο κ. Ραπτέας επεσήμανε πως ομαλά κινείται και η διάθεση του τυποποιημένου ελαιολάδου με βελτίωση της εικόνας στην εσωτερική αγορά, καθώς οι αντιπρόσωποι της ΕΑΣ το προωθούν με μειωμένη τιμή σε σχέση με πέρσι.
Ο γενικός διευθυντής της Ενωσης υπενθύμισε ότι «φέτος δεν έχουμε πληρώσει κάτω από
2,10 ευρώ, παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.
Και αυτή η τιμή είναι για οξύτητα μέχρι και 5 δέκατα» και πρόσθεσε πως «αυτό το λάδι που θα φύγει τώρα για την Ιταλία, είναι κυρίως από τις ποσότητες που έχουμε πάρει με προκαταβολή».
Οσον αφορά το ΠΟΠ “Καλαμάτα“ είπε ότι “ακούει“ στα ........

2,5 ευρώ, αλλά συνεταιρισμοί της περιοχής δεν το δίνουν, ελπίζοντας πως θα ανέβει, καθώς φέτος είναι μικρότερες οι προσφερόμενες ποσότητες ΠΟΠ, λόγω μειωμένης παραγωγής.
«Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν προσφερθεί τιμές και 2,60 ευρώ, αλλά δεν το έχουν δώσει», ανέφερε ο κ. Ραπτέας.

Για τη διάθεση του τυποποιημένου παρατήρησε ότι «βλέπουμε καθυστερήσεις στις πληρωμές, πάνε προς τα πίσω, λόγω έλλειψης ρευστότητας. Παραγγελίες, πάντως, δεν έχουν ακυρωθεί». Και σημείωσε: «Φέτος από την πλευρά μας είναι φθηνότερο το τυποποιημένο, λόγω φθηνότερης πρώτης ύλης, χαμηλότερης τιμής στο λάδι.
Εχουμε κάνει μια προσαρμογή, μια βελτίωση της τιμής.
Οι αντιπρόσωποί μας παίρνουν αυτή τη μείωση και την προβάλλουν στην εσωτερική αγορά και φαίνεται να υπάρχει ανταπόκριση».

Πηγή: Eλeυθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.