Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Τέλος οι στροφές της Μεγαλόπολης μέσα στο 2009

To KAΣ γνωμάτευσε και το έργο της διάβασης Καλογερικού μπορεί να συνεχίσει χωρίς προβλήματα.
Η προτεραιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι να παραδοθεί μέσα στο 2009 η σήραγγα Ραψομμάτη και όλο το τμήμα από το Αθήναιο έως το Λεύκτρο, προκειμένου να αποτελέσουν παρελθόν οι στροφές της Μεγαλόπολης.
Αυτά τόνισε στην “Ε“ το στέλεχος του υπουργείου Γιάννης Καρνέσης, που την Παρασκευή βρέθηκε στο εργοτάξιο των οδών πρόσβασης στη σήραγγα Ραψομμάτη.
“Εχει γνωματεύσει το ΚΑΣ για το Καλογερικό για το σημείο εξόδου της σήραγγας όπου βρέθηκαν αρχαία, και μας επιτρέπεται υπό όρους -με τους οποίους δεν έχουμε πρόβλημα- να συνεχίσουμε κανονικά τις εργασίες“, επεσήμανε ο κ. Καρνέσης.

Για το άλλο σημείο όπου βρέθηκαν αρχαία, στην κατολίσθηση μετά τα Μαλλωτά στο ύψος της Μεγαλόπολης, δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα και το ΚΑΣ αναμένεται να δώσει και γι‘ αυτό τη δυνατότητα συνέχισης των εργασιών, σύμφωνα με την ενημέρωση από το στέλεχος του ΥΠΕΧΩΔΕ.
O κ. Καρνέσης σημείωσε ότι, όπως διαπίστωσε και .....

από την επίσκεψή του, οι εργασίες στο τμήμα Αθήναιο - Λεύκτρο, πριν και μετά τη σήραγγα Ραψομμάτη, προχωρούν πολύ εντατικά.
Και επαναβεβαίωσε ότι στους στόχους εφικτούς είναι το κομμάτι αυτό να παραδοθεί μέσα στο 2009.
Πολύ καλά κατά τον ίδιο προχωρούν και οι εργασίες ανακατασκευής στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα.
“Μην ξεχνάτε ότι είναι ένα πολύ δύσκολο έργο με κατολισθήσεις“, παρατήρησε σχετικά και υπενθύμισε πως θα παραδοθεί την άνοιξη του 2010.

ΤΣΑΚΩΝΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο κ. Καρνέσης επιβεβαίωσε ότι φέτος την άνοιξη, πριν το Πάσχα, θα ξεκινήσουν οι εργασίες του νέου αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Τσακώνα - Καλαμάτα.
Και εκτίμησε πως θα γίνουν με γρήγορους ρυθμούς, καθώς προωθούνται επιτάξεις και θα έχουν συντελεστεί απαλλοτριώσεις με την παρακατάθεση χρημάτων για τους ιδιοκτήτες.
Παρατήρησε, τέλος, ότι ικανοποιητικά προχωρούν όλες οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο με τη σύμβαση παραχώρησης, που υλοποιεί ο “Μορέας“.

Πηγή: Ελευθερία

3 σχόλια:

  1. Αμάν και πότε!!!
    Με την ολοκλήρωση αυτών των έργων η περιοχή μας θα ζήσει πρωτόγνωρες καταστάσεις και χρειάζεται υπεύθυνη διαχείριση για να μην καταντήσουμε Νέα Μάκρη πού σωστά λέει ο φίλος Τάσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους ...έχω βαρεθεί να καθαρίζω το σαλόνι από εμετούς με τις ατελείωτες στροφές. Πιστεύω ότι ο Σουμάχερ θα ζαλιζόταν αν έκανε την διαδρομή Τρίπολη - Καλαμάτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί να ζαλιζόταν με μία F1 αλλά αν είχε ένα WRC η αδρεναλίνη του θα χτυπούσε κόκκινο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.