Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Εκλογών….το ανάγνωσμα

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές τελείωσαν και έφεραν έστω με τον τρόπο που το έφεραν, συγκεκριμένα αποτελέσματα, στην Πελοπόννησο και στους Δήμους της Πελοποννήσου.

Στη δημοκρατική σκέψη όλων των υγιώς σκεπτόμενων δημοκρατών, είναι αποδεκτό το αποτέλεσμα, όπως επίσης και η θέση που επεφύλαξαν οι πολίτες, στους εμπλεκόμενους στις εκλογές.

Οι νικητές των εκλογών, όμως .....

εκτός της χαράς και ικανοποίησης για το θετικό αποτέλεσμα, επιβάλλεται να επαναφέρουν τη ομαλότητα, μετά την ένταση των εκλογών, όπως και τη συνεργασία, προς όφελος της κοινωνίας.

Αντί αυτού, είδαμε συμπεριφορές από τον νικητή των εκλογών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που ξενίζουν. Η παραπληροφόρηση συνεχίζεται όπως και οι πράξεις που σηματοδοτούν ενίσχυση της έντασης π.χ. επισκέψεις εν αγνοία του νυν Περιφερειάρχη κ.Τατούλη σε μη αρμοδίους, καθώς και δηλώσεις, που ενισχύουν τη θολότητα και συντηρούν το διχαστικό κλίμα.

Το σπουδαιότερο όμως, είναι η εμμονή του νικητή για αλλαγή του Νόμου Κλεισθένη, δείγμα της αδυναμίας συνεννόησης και συνεργασίας, σύμφωνα με τους όρους του νομοθετήματος, δηλαδή ξεκάθαρες, οριοθετημένες και προγραμματικές συγκλίσεις και όχι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, όπως διαφάνηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών, της 2ας Ιουνίου.

Αν γίνει κατανοητό και αποδεκτό πως στην Περιφέρεια, ο Νόμος ορίζει πως συναποφασίζονται οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες και δεν διατάσσονται, τότε μπορούμε να πούμε πως ο τόπος μας, θα πάει μπροστά.

Το ποσοστό της Α΄ Κυριακής που έλαβαν οι συνδυασμοί και είναι το πραγματικό και δίνει και τον αριθμό των εδρών ( για 313 ψήφους χάθηκε η 18η έδρα από τη Νέα Πελοπόννησο) που στο προκείμενο, είναι ισόποσο της πλειοψηφίας με την μείζονα αντιπολίτευση, είναι αυτό που επιβάλλει τη συνεννόηση.

Όπως η πλευρά της νυν διοίκησης της Περιφέρειας απεδέχθη το αποτέλεσμα των εκλογών, ας το αποδεχθεί και ο επόμενος Περιφερειάρχης και ας δείξει πως μπορεί να συνεννοηθεί, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες .Αυτό για να γίνει, απαιτείται να δείξει εμπράκτως σεβασμό στην προσωπικότητα και στην οικογένεια των πολιτικών του αντιπάλων, διαφορετικά θα υπάρχει οιονεί διχασμός στο περιφερειακό σκηνικό.

Άλλωστε όσοι θα βρίσκονται στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου, μία υποχρέωση έχουν, να είναι χρήσιμοι στον τόπο, ενώ είναι υποχρεωτικό να μπορούν να συνεννοηθούν. Η δημόσια αναφορά δε, του νυν Περιφερειάρχη κ.Πέτρου Τατούλη πως θα παραμείνει ενεργός στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αποτελεί εγγύηση πως θα αποτραπούν ανοίκειες συμπεριφορές που ίσως επιχειρηθεί να υποβαθμίσουν το θεσμό.

Αυταρχικές συμπεριφορές που όλοι έχουμε δει πως έχουν γίνει αποδεκτές στον άλλο αυτοδιοικητικό θεσμό, στον Περιφερειακό θεσμό δεν έχουν θέση και φυσικά, δεν μπορεί να γίνουν ποτέ αποδεκτές, όπως επίσης και η σύμπλευση με συγκεκριμένο ΜΜΕ που προσβάλει κάθε έννοια δημοκρατίας.

Καλαμάτα 13 Ιουνίου 2019
Αντωνία Μπούζα
Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και Θεμάτων Μεσσηνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.