Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Συναγερμός από την Google: Αναβαθμίστε «τώρα αμέσως» τον Chrome

chr-anav-22Στην άμεση - τύπου «τώρα αμέσως» - αναβάθμιση του Chrome καλεί η Google τους κατόχους υπολογιστών Windows και Mac, καθώς ανακάλυψε ένα κρίσιμο κενό ασφαλείας στον φυλλομετρητή.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το συγκεκριμένο .....

πρόβλημα υπάρχει στον Chrome από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του, ωστόσο μόλις τώρα διαπιστώθηκε τόσο το κενό όσο και οι κίνδυνοι που υποκρύπτει.

Τα πράγματα δείχνουν τόσο σοβαρά ώστε ο επικεφαλής ασφαλείας του Chrome, Τζάστιν Σουχ, κάλεσε τους χρήστες να αναβαθμίσουν τον browser «αυτή τη στιγμή».

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στις 27 Φεβρουαρίου και βρίσκεται σε μια εφαρμογή που συμπεριλαμβάνεται σε όλους τους browsers και τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο του υπολογιστή.

Το κενό ασφαλείας προκαλεί δυσλειτουργείες στον τρόπο με την οποίο μια δικτυακή εφαρμογή αποκτά πρόσβαση στη μνήμη ενός υπολογιστή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού.

Η Google καλεί τους χρήστες του Chrome να μπουν στο σχετικό μενού του browser και να αναβαθμίσουν άμεσα την εφαρμογή.

Για να ενημερώσετε το Google Chrome:

Στον υπολογιστή σας, ανοίξτε το Chrome.
Στην επάνω δεξιά γωνία, κάντε κλικ στο εικονίδιο "Περισσότερα" (Τρείς κάθετες τελείες)
Επιλέξτε Ενημέρωση Google Chrome. Εάν δεν εμφανίζεται αυτό το κουμπί, χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση.
Κάντε κλικ στην Επανεκκίνηση.
Το πρόγραμμα περιήγησης αποθηκεύει τις ανοικτές καρτέλες και παράθυρα και τα ανοίγει ξανά αυτόματα, μόλις το επανεκκινήσετε.
Εάν προτιμάτε να μην το επανεκκινήσετε αμέσως, κάντε κλικ στην επιλογή Όχι τώρα. Την επόμενη φορά που θα επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας, η ενημέρωση θα εφαρμοστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.