Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Νίκη Τζαβέλα: Επιστροφή στο μέλλον

02-TZAVELA-NikiΕπιστροφή στο Ευρωκοινοβούλιο για τη Νίκη Τζαβέλα , με ατζέντα από το γεωστρατηγικό-ενεργειακό μέλλον. Η πρώην ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες ευρωεκλογές, είναι ίσως η .....

μόνη που προσδιορίζει με τέτοια σαφήνεια το πεδίο της δράσης της σε Βρυξέλλες -Στρασβούργο, «εφόσον» όπως λέει «με τιμήσουν οι συμπατριώτες μου με την ψήφο τους»

Η αλήθεια είναι ότι όταν το 2009 ως μόνιμο μέλος της Επιτροπής Ενέργειας, άνοιξε για πρώτη φορά την ατζέντα για θέματα της Ασφάλειας για τα ευρωπαϊκά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, ελάχιστοι στην Ελλάδα είχαν συνειδητοποιήσει σε βάθος και σε όλη την έκταση τη σημασία που έχει για τη χώρα μας και για την Κύπρο, ο συγκεκριμένος τομέας. Δέκα χρόνια μετά όλοι συζητάμε πια για τριμερείςΣυνόδους Κορυφής , για την Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ , για αγωγούς όπως ο EastMedκλπ
Η Νίκη Τζαβέλα έχοντας το πλεονέκτημα του ανθρώπου που ασχολείται μεν με την πολιτική αλλά η επαγγελματική της καριέρα ήταν κυρίως στον ιδιωτικό τομέα και τους μεγαλύτερους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους με διεθνή παρουσία, βλέπει πολύ καθαρά τη στρατηγική της Ελλάδας ως προς την ενεργειακή πολιτική στην περιοχή.

Οπως τονίζει σε κάθε ευκαιρία:«Το ζητούμενο για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι η Ευρώπη να τοποθετηθεί με τρόπο που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα μας. Ηδη από την προηγούμενη θητεία μου ως ευρωβουλευτής είχα προωθήσει συγκεκριμένη πρόταση που τώρα ελπίζω να ολοκληρώσω. Είναι ρεαλιστική και εύκολα εφαρμόσιμη: Πρέπει να συσταθεί το Ευρωπαικό Ενεργειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μεσογείου. Προεδρεύουσα θα είναι η Ευρωπαική Επιτροπή με μόνιμα μέλη την Ιταλία την Ελλάδα και την Κύπρο και θα κληθούν ως παρατηρητές όμορες χώρες στα ενεργειακά μας κοιτάσματα.»

Εχοντας βαθιά ριζωμένη από το Αϊβαλί απ όπου κατάγεται, την εθνική συνείδηση και με το εύρος σκέψης που δημιουργεί η πολυετής επαγγελματική σταδιοδρομία σε θέσεις υψηλής ευθύνης, η Νίκη Τζαβέλα αντιλαμβάνεται το Ευρωκοινοβούλιο ως τον κατεξοχήν χώρο προώθησης θέσεων αλλά και μαχητικής διεκδίκησης για την Ελλάδα.

Με ένα κορυφαίο βιογραφικό και με μόνη όπως λέει η ίδια φιλοδοξία, « να δώσουμε τις σωστές μάχες για τα ελληνικά συμφέροντα και να τις κερδίσουμε για εμάς και τα παιδιά μας» παρακολουθεί στενά εδώ και πολλά χρόνια τις εξελίξεις στη σύνθετη σκακιέρα της ενέργειας αποτυπώνοντας με μεθοδικότητα, σχέδιο και ρεαλισμό τους στόχους μας. Παράλληλα έχει επενδύσει προσωπικά σε διεθνείς επαφές και δίκτυα στα κέντρα λήψης αποφάσεων έχοντας ως αρχή της , όπως εξηγεί , ότι «στην πολιτική τα καλύτερα σχέδια είναι αυτά που μπορούν να υλοποιηθούν»

Η Νίκη Τζαβέλα έχει κάθε δικαίωμα να μιλά για όσα έχει πετύχει ήδη στη ζωή της αλλά προτιμά να μιλά για όσα δεν πρόλαβε και θέλει να ολοκληρώσει στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής. Η μάχη των ευρωεκλογών είναι γι αυτήν « ένα πρόκριμα για την πραγματική μάχη που θα δοθεί στην Ευρώπη. Μη γελιόμαστε: Μετά από δέκα χρόνια κρίσης για εμάς και σε μια δύσκολη, ταραγμένη περίοδο για την ΝΑ Μεσόγειο τα εθνικά μας συμφέροντα πρέπει να υπηρετηθούν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Και προσωπικά δεσμεύομαι να το κάνω με όλες μου τις δυνάμεις»

Ποιά είναι η Νίκη Τζαβέλα

Γεννήθηκα στη Λαμία, με καταγωγή από το Αϊβαλί. Σπούδασα στην Αμερική και την Αγγλία με ειδίκευση στην Οικονομία της Απασχόλησης. Είμαι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας από το 1981. Έχω διατελέσει Διοικητής του ΟΑΕΔ (1989-1993), βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας (1994-1996), Σύμβουλος στην Petrola, εργάστηκα για το Project Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και ήμουν Μέλος & Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Έχω εργαστεί ως Αντιπρόεδρος της Intracom (2000-2007) και Εκτελεστικός Διευθυντής Ανάπτυξης Ομίλου Antenna (2007-2009). Υπήρξα Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη (1996-2009), Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Λάτση – ΙΑΟΑ (1990-1996) και Μέλος του Dean’s Council Kennedy School Harvard University (1998-2009). Είμαι υπότροφος των Ιδρυμάτων Eisenhower, Adenauer, AFS και του OECD. Ως Ευρωβουλευτής (2009-2014), μόνιμο μέλος της Επιτροπής Ενέργειας, ανέπτυξα σημαντική δράση στα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τις Σχέσεις με τις Η.Π.Α. προώθησα τα θέματα της Ασφάλειας για τα ευρωπαϊκά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Διεκδικώ την επανεκλογή μου, γιατί επιθυμώ να συμβάλλω στην διαμόρφωση του ενεργειακού τοπίου στην Ανατολική Μεσόγειο, προς όφελος της χώρας μας και της ΕΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.