Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Γιώργος Κορμάς: «Ναι στη διεκδίκηση, όχι στο διχασμό» με αφορμή την… απόσχιση των Φιλιατρών από το Δήμο Τριφυλίας!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΑΙΣΘΗΣΗ προκαλεί η επιστολή προς όλους τους συμπατριώτες του Τριφύλιους, του διακεκριμένου επιστήμονα και συντονιστή του .....

Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr, Γιώργου Κορμά, αναφορικά με την πρόταση που έπεσε… στο τραπέζι για απόσχιση των Φιλιατρών από τον Δήμο Τριφυλίας!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΛΛΑ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ…
Ο κ. Κορμάς κατέθεσε τους προβληματισμούς τους και επεσήμανε πως η διεκδίκηση μπορεί να είναι δικαίωμα, αλλά η διχόνοια, είναι αυτή που κάνει κακό σε όλους. «Με προσοχή παρακολουθώ συλλόγους από τα Φιλιατρά να ζητούν να αυτονομηθούν από τον νυν Δήμο με την αιτιολογία ότι τα Φιλιατρά έχουν αδικηθεί από τις άλλες πόλεις. Μάλιστα, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει άλλος Δήμος με τρεις μεγάλες πόλεις», ανέφερε ο κ. Κορμάς, καταθέτοντας τα 6 καίρια σημεία του προβληματισμού και των σκέψεών του, ξεκινώντας με το παράδειγμα του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. «Θεωρώ αδιανόητο και άκρως διχαστικό να χρεώνουμε στους δημότες που κατοικούν σε άλλες πόλεις τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη των Φιλιατρών. Αν τα προβλήματα προέρχονται από χειρισμούς του Δήμου ή της κεντρικής εξουσίας, την ευθύνη την έχουν οι εκλεγμένοι και όχι οι άλλες πόλεις και πολύ περισσότερο οι δημότες», σημείωσε ο Γιώργος Κορμάς και συνέχισε καταθέτοντας ένα ερώτημα.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…
«Όταν δήμαρχος ήταν Φιλιατρινος, τα Φιλιατρά είχαν λύσει όλα τα προβλήματα τους και οι άλλοι Δήμοι υπέφεραν;», διερωτήθηκε με νόημα και συνέχισε: «Είναι σίγουροι πως αν τα Φιλιατρά ξαναγίνουν αυτόνομος Δήμος τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα; Έχουν κάνει μελέτες; Έχουν συγκεκριμένα επιχειρήματα; Γιατί η υπάρχουσα λογική λέει ότι μεγαλύτεροι Δήμοι, έχουν μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης.

Έχουν δίκιο σε πολλά θέματα αλλά δεν φταίνε οι υπόλοιποι για ότι μας συμβαίνει, έχουμε και εμείς πάντα ευθύνη», τόνισε ο Τριφύλιος Γιώργος Κορμάς, καταλήγοντας στο συλλογισμό του, πως ένας μεγάλος φορέας που ήρθε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, το ΕΚΑΒ, ήρθε… στα Φιλιατρά, από τον Κυπαρίσσιο αντιπρόεδρό του. «Ο λόγος από ότι θυμάμαι ήταν γιατί η τοποθεσία του Δήμου κάλυπτε όλον το Δήμο, υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές κ.τ.λ. και όχι η πόλη που μεγάλωσε ο υπεύθυνος. Η διχόνοια κάνει κακό σε όλους. Η διεκδίκηση είναι δικαίωμα. Τα επιχειρήματα διχασμού όμως, μας βρίσκουν απέναντι γιατί αγαπάμε Τριφυλία», κατέληξε στην επιστολή του, ο Γιώργος Κορμάς.

Φωνή της Μεσσηνίας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.