Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Είναι Δικαίωμα μας κ. Κουκούμη το αν οι Φιλιατρινοί ζητήσουμε την αυτονόμηση των Φιλιατρών από τον Δημο Τριφυλίας. Δεν χρειαζόμαστε νουθεσίες !!!!

Αξιότιμε κ. Κουκούμη,
Λόγω τεχνικού προβλήματος δεν κατέστη δυνατόν χθες να απαντήσω για την επιστολή σας την οποία αποστείλατε και που την ανέβασα από το κινητό.
Την χρωστούμενη απάντηση στην επιστολή σας θα την λάβετε ευθύς αμέσως.


1. Σας θυμίζω ότι την έδρα στον Δήμο Τριφυλίας που κατέχετε, την έχετε κερδίσει από τα Φιλιατρά.

2. Σε προηγούμενη τοποθέτηση σας για το θέμα της υποβάθμισης της Εθνικής Φιλιατρών
Σας είχα γράψει το κάτωθι σχόλιο.
«Κ Κουκούμη αν δεν θυμάστε στον Δήμο κατέχετε εδρα απι τα Φιλιατρά. Ουτε απο την κυπαρισσία , ουτε απο τους Γαργαλιάνους.
Παρ ολα αυτα στα 7,5 χρονια που είστε σύμβουλος του Δημου Τριφυλίας δεν έχετε έρθει Φιλιατρά για συζήτηση ή εστω παρακολούθησης στο Τοπικό συμβουλιο ΟΥΤΕ ΜΙΑΣ συνεδρίασης.
Κατεχετε ΔΥΣΤΥΧΩΣ εδρα από τα Φιλιατρά και είστε ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΩΝ.
Αυτα να τα ξερουν αυτοι που σα δίνουν σταυρό, οτι δεν τους εκπροσωπείτε»

Μου απαντήσατε με γενικότητες.
Τι θα λέγατε να αναζητήσω τις αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου από την έναρξη του Καλλικράτη μέχρι σήμερα, για να βαρεθούν οι αναγνώστες να μετρούν τις ψήφους σας που είναι με τις λέξεις ΟΧΙ και Λευκό?
Πιθανόν να βρουν σε όλες αυτές τις αποφάσεις 5 με 10 μόνο ΝΑΙ στα 7,5 χρόνια είστε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας.

3. Το αν τα Φιλιατρά, ωφελήθηκαν ή βλάφθηκαν από την ετσιθελική συνένωση των τριών μεγάλων πρώην Δήμων, αφήστε να το ξέρουμε εμείς ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από σας.

4. Ζείτε στην Κυπαρισσία και ότι περιουσιακό στοιχείο το έχετε εκεί. Αυτό ασφαλώς και δεν είναι κατακριτέο.
Όντας λοιπόν ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΩΝ από τα Φιλιατρά, δεν συμμετέχετε στο ελάχιστο με τα εδώ τεκτενόμενα.
Η συμμετοχή σας και η ενημέρωση σας από τα Τοπικά συμβούλια για τα θέματα από την πόλη η οποία σας έδωσε έδρα είναι μηδενική.
Συνεπώς δεν μπορείτε να εκφέρετε άποψη εσείς για το αν τα Φιλιατρά πρέπει ή δεν πρέπει να ζητήσουν την ανεξαρτητοποίηση τους από το έκτρωμα του Δήμου Τριφυλίας, και επανασύσταση του Δήμου Φιλιατρών.
Είστε εντελώς αναρμόδιος να το κρίνει.

Ενημερωτικά και μόνο σας λέω ότι ένα μήνα τώρα εχω ακούσει μόνο δυο άτομα να μην λένε όχι. Ο Ένας έχει πει όχι και ο άλλος δεν ξέρω.
Οσο για την απόφαση που έλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών με πλειοψηφία όπως είπατε και χωρίς Γενική Συνέλευση, σας θυμίζω ότι τα Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων, Δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία.

5. Από την στιγμή που κατέχετε έδρα από τα Φιλιατρά και όχι από την Κυπαρισσία, αν μη τι άλλο ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΣΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ. Συμφωνείτε δεν συμφωνείτε πολιτικά με αυτήν.
Αν δεν το επιθυμούσατε θα μπορούσατε να παραδώσετε την έδρα σας στον πρώτο σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης που είναι από τα Φιλιατρά -αφού η έδρα κερδήθηκε από τα Φιλιατρά- και προφανώς θα ενδιαφερθεί ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ για την πόλη του ΑΠΟ ΣΑΣ. Κάτι που ΟΥΔΕΠΟΤΕ κάνατε.

Εκπροσωπείτε καλώς ή κακώς την κοινωνία και ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ. Στην αυτοδιοίκηση ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ.
Αν Θέλουν τα Φιλιατρά να ανεξαρτητοποιηθούν από τον Δήμο Τριφυλίας έχετε υποχρέωση να στηρίξετε αυτό το αίτημα κάτω κάτω.
Όχι να εκφράζετε ΕΣΕΙΣ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ για το ποια πρέπει να είναι η θέληση των Φιλιατρινών πολιτών. Δεν έχετε κανένα τέτοιο δικαίωμα.
Και πολύ δεν περισσότερο, όταν με την τοποθέτηση του κ. Σαρματζή –εκπροσώπου του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας- έχει ταχθεί ΥΠΕΡ ο παρόν ιστότοπος με άρθρο του γράφοντος, έχει συνυπογράψει ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών, αλλά και ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος της πόλης Βασίλης Παπαθεοδοσίου –και είναι προς τιμήν του- καθώς εκπροσωπεί ως νομίμως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος μερίδα των Φιλιατρινών που τον ψήφισαν αλλά ταυτόχρονα εκφράζει αφουγκραζόμενος και αυτόν τον κόσμο που τον επισκέπτεται στην επιχείρηση του και που ενδεχομένως δεν τον ψήφισε με σταυρό προτίμησης.

Ενημερωτικά και μόνο σας λέω ότι πληροφορίες που έχω αναφέρουν ότι και άλλοι σύλλογοι των Φιλιατρών έχουν αποφασίσει εν πρώτης την στήριξή τους στην ανεξαρτητοποίηση και την επαναδημιουργία του ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ και αναμένεται η οριστική απόφαση με απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων.

Εμείς απλά αναμένουμε την ανακοίνωση των υπολοίπων Συλλόγων.

Σας εγκαλώ λοιπόν και σας ενημερώνω ότι ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ δεν ενδιαφερόμαστε για την άποψη σας για ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ παρά μόνο να εκφράζετε την θέληση της Κοινωνίας μας συνυπογράφοντας αποφάσεις των Φιλιατρινών Συμβούλων του Δήμου.

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.