Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Προς ενιαίο Δημοτικό δημοπρατήριο ελαιολάδου στρέφεται ο Αγροτικός Σύλλογος Σητείας


Στο απόγειό της βρίσκεται η ελαιοπαραγωγή σε όλη την Κρήτη, και βέβαια εκεί όπου υπάρχουν ποσότητες να μαζευτούν και μαζί έρχονται ξανά στην επιφάνεια το πολλά προβλήματα τόσο των τιμών όσο και των αδιάθετων ποσοτήτων από πέρυσι.

Αυτή την κατάσταση βιώνει και ο παραδοσιακά ......

ελαιοπαραγωγικός Δήμος της Σητείας όπου ποσότητες από την περσινή συγκομιδή ακόμα βρίσκεται απούλητο σε δεξαμενές και γενικότερα το πρόβλημα στην διάθεση που παρουσιάστηκε ήταν ιδιαίτερα έντονο.

Με δεδομένα όλα αυτά τα προβλήματα ο Αγροτικός Σύλλογος της Σητείας, σε πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε να προτείνει κάτι διαφορετικό που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στο μέλλον του ελαιολάδου της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τσιφετάκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ανέφερε πως η πρόταση που γίνεται είναι να σταματήσουν σταδιακά οι διαδικασίες πώλησης και δημοπράτησης ελαιολάδου και άμεσα να δημιουργηθεί ένα ενιαίο δημοτικό δημοπρατήριο το οποίο θα αναλάβει την διάθεση του ελαιολάδου.

Αυτό, όπως λέει θα μπορούσε να γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Σητείας και με συμμετοχή ανθρώπων από κάθε συνεταιρισμό της περιοχής με σκοπό την δημιουργία ενός αξιόπιστου Διοικητικού Συμβουλίου και ένα δημοπρατήριο που θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς.

Μια κίνηση που είναι σίγουρο πως θα έφερνε καλύτερες τιμές σε όλους, ανέφερε ο κ. Τσιφετάκης, ο οποίος τόνισε πως ο κάθε ένας θα πρέπει να καταλάβει πως οι εποχές έχουν αλλάξει, τα προβλήματα έχουν μεγαλώσει, η κλιματική αλλαγή είναι υπαρκτή, και το να πιστεύει κανείς πως θα διατηρεί ένα μικρό μαγαζάκι και θα επιβιώνει δεν ισχύει πλέον.

Radio Lasithi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.