Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Έρχονται αυξήσεις τιμών σε ψωμί, αλεύρι και δεκάδες προϊόντα

Αντιμέτωποι με τρομακτικές αυξήσεις στην τιμή του βασικότερου, ίσως, αγαθού που αγοράζουν καθημερινά οι Ελληνες, θα βρεθούν όλοι το επόμενο διάστημα. Ο λόγος για το ψωμί και βεβαίως όλα τα προϊόντα που έχουν βάση το αλεύρι, καθώς αναμένονται ανατιμήσεις που θα .....

εκτοξεύσουν τις τιμές λόγω των διεθνών εξελίξεων στα σιτηρά.

Οπως αναφέρει το Εθνος, αρκετές βιομηχανίες του κλάδου που προμηθεύουν τα σούπερ μάρκετ έχουν ανακοινώσει αυξήσεις τιμών από 4% έως 6,5% στα προϊόντα άρτου και από 7% έως 10% στο αλεύρι, οι οποίες θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται σταδιακά από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι και τις αρχές του επόμενου έτους.

«Από τον περασμένο Σεπτέμβριο αγοράζουμε το αλεύρι ακριβότερα κατά 20% με 25%. Αυτό θα προκαλέσει αλυσιδωτές επιπτώσεις, καθώς ένα μέρος αναπόφευκτα θα περάσει στην κατανάλωση» υπογραμμίζει στέλεχος μεγάλης βιομηχανίας.

Στάση αναμονής τηρούν οι αρτοποιοί, οι οποίοι δεν έχουν προχωρήσει σε αύξηση των τιμών τους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Μιχάλης Μούσιος, «οι επαγγελματίες του χώρου παρακολουθούν με ιδιαίτερο προβληματισμό τη σημαντική επιβάρυνση στο κόστος των πρώτων υλών, ωστόσο δεν σχεδιάζουν ακόμη να αυξήσουν τον τιμοκατάλογό τους».

Ωστόσο, υπογραμμίζει πως «εάν το φαινόμενο συνεχιστεί, δεν αποκλείεται να τεθεί ζήτημα ανατιμήσεων και στο ψωμί που πωλείται στους φούρνους από τη νέα χρονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.