Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

Κατάρρευση βράχου στην παραλία Ναυάγιο στην Ζακυνθο [ Video από την στιγμή της κατολίσθισης ]


Αναστάτωση επικρατεί στην παραλία του Ναυαγίου απο κατάρευση βράχου που πραγματοποιήθηκε πριν απο λίγη ώρα -13.09.2018/11.15πμ- προκαλώντας σοκ στους λουόμενους.

Οι πρώτες πληροφορίες από αυτοπτες μάρτυρες που ......

επικοινώνησαν μαζι μας αναφέρουν ότι ο βράχος έπεσε στη θάλασσα προκαλώντας έντονο κυμα που είχε ως αποτέλεσμα να αναποδογυριστούν βαρκάκια και να προκληθούν υλικές ζημιές σε αυτά. Επίσης ότι υπάρχουν 3 αγνοούμενοι και μία τραυματίας.


Ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα αναχωρεί με σούπερ πούμα για τη Ζάκυνθο. Άλλα δέκα άτομα από την ΕΜΑΚ Πάτρας με εκπαιδευμένο σκύλο μεταβαίνουν με οχήματα στην Κυλλήνη και από εκεί στο νησί προκειμένου να συμμετάσχουν μαζί με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία και το λιμενικό στις έρευνες για τυχόν αγνοούμενους από την κατολίσθηση.

Ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα αναχωρεί με σούπερ πούμα για τη Ζάκυνθο, όπου στη διάσημη παραλία Ναυάγιο σημειώθηκε νωρίτερα κατολίσθηση βράχων.

Άλλα δέκα άτομα από την ΕΜΑΚ Πάτρας με εκπαιδευμένο σκύλο μεταβαίνουν με οχήματα στην Κυλλήνη και από εκεί στο νησί προκειμένου να συμμετάσχουν μαζί με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία και το λιμενικό στις έρευνες για τυχόν αγνοούμενους από την κατολίσθηση. Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία. Οι πρωτες μαρτυρίες ανεφεραν πως ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη.

Μια οικογένεια Τσέχων και ένας ακόμη τουρίστας στους τραυματίες

Μια οικογένεια Τσέχων -το ανδρόγυνο και τα δυο παιδιά τους- καθώς και ένας ακόμη τουρίστας ο οποίος φέρει πολλά κατάγματα είναι μεταξύ των τραυματισμένων από την κατάρρευση βράχου στην παραλία του Ναυαγίου, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή τη στιγμή.

Έρευνες από δύτες και άνδρες της ΕΜΑΚ || JCV στέλνει η Αντιπεριφέρεια

Ομάδα της ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Ζακύνθου και συνοδεία οργάνων του Λιμεναρχείου Ζακύνθου έφτασε νωρίτερα με το πλοιο της εταιρειας Voutirakos Cavo Grosso «Αθανάσιος Β.» στην παραλια του Ναυαγιου προκειμενου να διεξαχθουν έρευνες για τυχόν αγνοούμενους απο την κατολισθηση. Στο σημείο έρευνες πραγματοποίησαν και δύτες του λιμενικού χωρίς να βρούν κάτι, ενώ με το πλοίο «ΒΑΣΟΣ Κ» η Αντιπεριφέρεια στέλνει στο σημείο μηχανηματα JCV προκειμένου να απομακρύνουν τα βράχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.