Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018

Προβληματισμός στα ελαιοτριβεία για την παραγωγή

Πάνω από 200 ελαιοτριβεία δραστηριοποιούνται στη Μεσσηνία, προσφέροντας θέσεις εργασίας και τόνωση της τοπικής οικονομίας σε σημαντικό βαθμό.
70 από αυτά συμμετέχουν στον Παμμεσσηνιακό Σύλλογο Ελαιοτριβείων, ακολουθώντας την προσπάθεια για .....

μια κοινή πορεία, όπως ο σεβασμός στο περιβάλλον και η ποιοτική αναβάθμιση.

Ο πρόεδρος ελαιοτριβέων Μεσσηνίας, Γιάννης Ηλιάδης, ενόψει της νέας περιόδου, μιλώντας στην «ΥΧ», τονίζει ότι:

«Ουσιαστικά, όλα τα ελαιοτριβεία συνεργάζονται μεταξύ τους. Αυτήν τη στιγμή, στα ελαιοτριβεία της Μεσσηνίας, καταγράφεται ως μέση δυναμικότητα η επεξεργασία 5 τόνων περίπου ελαιοκάρπου την ώρα. Τα περισσότερα ελαιοτριβεία είναι εκσυγχρονισμένα και έχουν όλες τις δυνατότητες απορρόφησης και επεξεργασίας του καρπού».

Το φορολογικό και το ασφαλιστικό είναι το σοβαρότερο πρόβλημα των ελαιοτριβείων, με τον προβληματισμό να στρέφεται κυρίως στο περιβάλλον, για το οποίο ο διάλογος παραμένει ανοιχτός. «Η βιωσιμότητα όλων εξαρτάται από την ποσότητα της παραγωγής. Αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη για πολλούς, αφού περιμένουμε σημαντική μείωση της παραγωγής. Τα τελευταία δύο χρόνια στα προβλήματα έχει προστεθεί και η έλλειψη νόμιμων εργατικών χεριών», εξηγεί ο κ. Ηλιάδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά μέσο όρο, κάθε μονάδα ελαιοτριβείου απασχολεί επτά άτομα περίπου δίνοντας 1.500 θέσεις εργασίας για τέσσερις μήνες που τους απασχολούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.