Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Τι γίνεται με το έργο ανάπλασης της πλατείας του Αγίου Ανδρέα στα Φιλιατρά???

Εδώ και καιρό διαδιδόταν ότι ο Δήμος Τριφυλίας θα εντάξει στο πράσινο ταμείο το έργο ανάπλασης της πλατείας του Αγίου Ανδρέα στα Φιλιατρά.
Μάλιστα λεγόταν ότι τον Ιούλιο –κρατήστε τον μήνα παρακαλώ- θα ....

ξεκίναγε το έργο.
ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ επαναλαμβάνω.

Για να δούμε όμως τι πορεία είχε το έργο???

Στις 6/11/2017 υπήρξε πρόταση από την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας για ένταξη στο πράσινο ταμείο στον Άξονα 2 «Αστική Αναζωογόνηση 2017», Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Αγίου Ανδρέα Φιλιατρών».

Πρόταση η οποία υποβλήθηκε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας όπου η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Αυτό λίγες μέρες μετά στις 15 Νοεμβρίου 2017. Σχετική πρόταση και απόφαση εδώ

Στις 30 Μαΐου 2018 το πράσινο ταμείο εξέδωσε ανακοίνωση – ενημέρωση για την πρόοδο του χρηματοδοτικού προγράμματος Αστική αναζωογόνηση προενταξεις δήμων και προτάσεων.
Στην ενημέρωση αυτή, αναφέρεται ότι υποβλήθηκαν 130 προτάσεις από 106 Δήμους. Κατά την αξιολόγηση των προτάσεων προέκυψε η δυνατότητα προένταξης για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα 92 προτάσεων/ έργων, 83 Δήμων της χώρας. Για τις περιπτώσεις αυτές, ο κάθε δήμος θα πρέπει να υποβάλλει τα προβλεπόμενα πρόσθετα στοιχεία, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ένταξη και η δέσμευση του ποσού χρηματοδότησης.

Τα έργα που προ εντάχθηκαν είναι ανάμεσα σε άλλα και δύο της Τριφυλίας.
Η ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Ανδρέα, και η Ανάπλαση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας.
Αυτό στις 30 Μαΐου 2018.  Το σχετικό έγγραφο εδώ

Και πάμε τώρα στο ζουμί της υποθεσης.

Στις 09-07-2018 η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με έγγραφο της γνωστοποιεί την Έγκριση της μελέτης για: «Ανάπλαση Πλατείας Αγίου Ανδρέα Δ.Κ. Φιλιατρών Δήμου Τριφυλίας»
Αυτό στις 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018. Σχετικό έγγραφο εδω

Και εδώ τίθεται το ερώτημα:

Με όλα όσα αναφέρονται παραπάνω συμπεραίνουμε ότι όλα όσα έλεγε πριν τις 9 Ιουλίου τρέχοντος έτους  2018 ο απερχόμενος Δήμαρχος Τριφυλίας ήταν πολύ απλά λόγια του αέρα επειδή μέχρι τις 9 Ιουλίου τρέχοντος,  δεν είχε εγκριθεί καν η μελέτη από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πως θα εντασσόταν στο «Πράσινο Ταμείο» και θα ξεκινούσε το έργο χωρίς να έχει εγκριθεί οριστικά η μελέτη από το Υπουργείο Πολιτισμού??????
Αυτό μόνο ο αξιότιμος κ Κατσίβελας θα μπορούσε να το κάνει.

Εκτός κι αν ο απερχόμενος Δήμαρχος Τριφυλίας έλεγε συνειδητά λόγια του αέρα για να φάνε «κουτόχορτο» οι Φιλιατρινοί…
Και για να μην είμαι άδικος με τον κ Δήμαρχο, το ίδιο έλεγε -ορι ξεκινά μέσα στο Ιούλιο το έργο- και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ Χαράλαμπος Καναλουπίτης.

Πάντως το έργο αν και λεγόταν ότι θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουλίου εν τούτοις σήμερα έχουμε 23 Αυγούστου και καμία εργασία δεν έχει ξεκινήσει.
ΕΚΤΟΣ και να το «φαινόμενο» δεν είναι ορατό από τους πολίτες.
Εσείς το λέτε αγαπητοί Αναγνώστες????

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΙΜΑ.ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΤ ΠΧ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.