Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τους ΑΝΕΛ ο Γιώργος Λαζαρίδης. Ζητούν την έδρα οι ΑΝΕΛ

Κατεδαφίζονται οι ΑΝΕΛ του Καμμένου. Πωλούνται τα Υλικά.

Την παραίτηση του από την κοινοβουλευτικη ομάδα των ΑΝΕΛ γνωστοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης, με επιστολή του προς την ......

Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης απέστειλε δισέλιδη επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ανεξαρτητοποιείται, αναφέροντας πως δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του Μακεδονικού. Πάντως, ο Γιώργος Λαζαρίδης είχε καταψηφίσει την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, με αφορμή το Σκοπιανό.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Λαζαρίδης στην επιστολή του αναφέρει πως δεν μπορεί να δεχτεί και να ψηφίσει τον όρο «Μακεδονία» που εμπεριέχεται στη συμφωνία των Πρεσπών και επαναλαμβάνει ότι η ΚΟ των ΑΝΕΛ αποφάσισε να ζητήσει διευρυμένη πλειοψηφία (180 ψήφους) για τη συμφωνία.

«Στην τοποθέτησή του όμως ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης το απέκλεισε, γεγονός που με κάνει να διαχωρίσω τη θέση μου», τονίζει.

Από το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής ανακοινώθηκε ότι ο Γιώργος Λαζαρίδης απέστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποιεί στο Σώμα την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως είχε αποκαλύψει το Newpost, κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ο κ. Λαζαρίδης ήταν από εκείνους που είχε πει στους συναδέλφους του πως δέχεται απειλές για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι ΑΝΕΛ μένουν με επτά βουλευτές και η κυβερνητική πλειοψηφία με 152, καθώς υπενθυμίζεται ότι στις 16 Ιουνίου είχε διαγραφεί από την ΚΟ των ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος είχε υπερψηφίσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό.

Διαβάστε την επιστολή του κ. Λαζαρίδη:
Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας δηλώσω, με πολύ λύπη αλλά με την συνείδηση μου καθαρή, την αποχώρηση μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Πριν μερικά χρόνια μια ομάδα ανθρώπων, από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους με κύριο κορμό την κεντροδεξιά και πατριωτικό μας όραμα την έξοδο από τα μνημόνια, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας κάτω από την ηγεσία του Πάνου Καμμένου. Ιδρύσαμε λοιπόν το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ένα πατριωτικό κίνημα με διακριτές κόκκινες γραμμές είτε όσον αφορά την πατρίδα είτε την Ορθόδοξη πίστη και τις αρχές μας. Γραμμές και αρχές που τηρήσαμε και σεβαστήκαμε και δεν θα προχωρήσω σε ανάλυση είναι γνωστές οι τοποθετήσεις μας πάνω σε συγκεκριμένα Νομοσχέδια, είτε κατά τις συζητήσεις είτε κατά τις ψηφοφορίες.

Το 2015 μετά τις εκλογές αποφασίσαμε και δώσαμε τα δύο κόμματα, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. , τα χέρια σε μια έντιμη συμφωνία να συμπράξουμε και να βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια. Δύο διαφορετικοί πολιτικοί χώροι αλλά με έναν ξεκάθαρο στόχο.

Στις 21 Ιουνίου 2018 ανοίξαμε την πόρτα της εξόδου από τα μνημόνια. Ο στόχος τον οποίο βάλαμε, με την βοήθεια του Θεού επετεύχθη.

Αφού λοιπόν καταφέραμε τον ένα στόχο τώρα έρχομαι στο άλλο ζήτημα που προέκυψε με την συμφωνία με το γειτονικό κράτος την ΠΓΔΜ.

Οι ΑΝ.ΕΛ. από την ιδρυτική μας διακήρυξη είμαστε αντίθετοι στην οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονες. Σε αυτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο θα έρθει στην Βουλή των Ελλήνων προς συζήτηση εάν προηγουμένως περάσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες από την ΠΓΔΜ (επικύρωση της συμφωνίας από την βουλή της ΠΓΔΜ, Δημοψήφισμα και τέλος αναθεώρηση του Συντάγματος και ψήφιση από τα 2/3 της βουλής τους) προς το τέλος του 2018 με αρχές του 2019 υπάρχει ο όρος Μακεδονία επομένως είναι κάτι που δεν μπορώ να το δεχτώ ούτε φυσικά και να το ψηφίσω, όπως το ίδιο θα πράξουν οι ΑΝ.ΕΛ.

Έρχομαι τώρα στον λόγο της αποχώρησης μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα τονίσαμε από το βήμα της Βουλής, αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ την θέση μας να καταψηφίσουμε την συμφωνία, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που στήριξαν την πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά θα ψηφίσουν την συμφωνία. Επίσης αποφασίσαμε να ζητήσουμε διευρυμένη πλειοψηφία, ψήφιση από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών δηλαδή 180 ψήφους, όπου θα τεθούμε όλοι μας ενώπιον των ευθυνών μας, βουλευτές αλλά και κόμματα.

Η άποψη αυτή εκφράστηκε και από τους Έλληνες δικηγόρους. « Κρίνοντας το θέμα ως πολύ σοβαρό, οι δικηγόροι προτείνουν η ψήφιση του σχετικού νόμου, που θα κυρώνει τη συμφωνία, να γίνει με πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, κατ εφαρμογή του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος. Η πρόταση αυτή των δικηγόρων συμπεριλαμβάνεται σε ψήφισμα που εξέδωσε η Ολομέλεια. Στα εθνικά θέματα απαιτείται εθνική συνεννόηση, υπευθυνότητα, υπέρβαση και ανάληψη ευθύνης.»

Στην τοποθέτηση του όμως ο εκπρόσωπος τύπου της Κυβέρνησης το απέκλεισε, γεγονός που με αναγκάζει να διαχωρίσω την θέση μου.

Όταν κατετέθη η πρόταση μομφής, σε λάθος χρόνο κατά την άποψη μου, γιατί από την μια οι Πρέσπες δεν έχουν κανένα νομικό αποτέλεσμα, γιατί η κύρωση γίνεται από τα δύο κοινοβούλια και υπογράφεται από τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της κάθε χώρας και όχι από τους υπουργούς εξωτερικών, είχα να επιλέξω ανάμεσα σε δύο πράγματα:

Α) Να ενδώσω στις πιέσεις που δεχόμουν με διάφορες μορφές(απειλές-ύβρειςκλπ) να στηρίξω την πρόταση δυσπιστίας και να γίνω μάλιστα και «ήρωας» παρά το γεγονός ότι στις απειλές και τις πιέσεις λυγίζουν οι δειλοί και να υπονομεύσω έτσι την ολοκλήρωση της Δ αξιολόγησης και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Β)Να στηρίξω την κυβερνητική συνοχή για την ολοκλήρωση της Δ’ αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια και στην συνέχεια να ασχοληθώ με το θέμα της συμφωνίας μη εκθέτοντας έτσι σε κίνδυνο ούτε την έξοδο από τα μνημόνια ούτε τα ζητήματα που προκύπτουν από το σχέδιο της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ το οποίο άλλωστε θα έρθει για συζήτηση στο τέλος του χρόνου.

Έλαβα λοιπόν αυτήν την έντιμη απόφαση , με καθαρή την συνείδηση μου ενώπιον Θεού και Πατρίδας.

Είμαι υπερήφανος γιατί σε αυτήν την μικρή χρονικά πολιτική μου διαδρομή, ως βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. εργάστηκα σκληρά είτε στο κοινοβουλευτικό μου έργο είτε στηρίζοντας τους συνανθρώπους μου στην περιφέρεια μου αλλά και σε όλη την Ελλάδα χωρίς να εξετάσω ποτέ κομματική ή πολιτική ταυτότητα του συνανθρώπου ή της ομάδας ανθρώπων που ζητούσαν την αρωγή μου.

Τώρα από το μετερίζι του Ανεξάρτητου Βουλευτού θα συνεχίσω τον αγώνα μου, τον έντιμο αγώνα για τον οποίο είμαι υπερήφανος, για την πατρίδα, τους συνανθρώπους μας και την κοινωνία.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΑΝΕΛ: Να παραδώσει την έδρα ο Γ. Λαζαρίδης

Με δηκτικό τρόπο απάντησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη και σε όσα αναφέρει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Θόδωρος Τοσουνίδης σχολίασε ότι «δεν αντέχουν όλοι το βάρος της ευθύνης» και κάλεσε, δύο φορές μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση τον κ. Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου των ΑΝΕΛ έχει ως εξής:
«Το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των Εθνικών Συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι. Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε.

Αφού λοιπόν δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του πρέπει και να παραδώσει την έδρα του η οποία ανήκει στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών.

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον Πρωθυπουργό ενώπιον δυο Υπουργών.

Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.