Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια είναι ένα ακόμα ψέμα με κοντά ποδάρια

Τα τρία χρόνια της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Ελλάδα τα πλήρωσε και τα πληρώνει πολύ ακριβά. O συνολική ζημία αγγίζει τα 100 δις ευρώ. Δύο αχρείαστα μνημόνια με πρόσθετα μέτρα 5,2 δις ευρώ για το 2019 και 2020. Πλεονάσματα μέχρι το 2060. Με μείωση αφορολογήτου, πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ και νέες περικοπές στις συντάξεις που θα εφαρμοστούν το 2019 και 2020, αλλά και με ενέχυρο το δημόσιο πλούτο για εκατό χρόνια.

Αποτέλεσμα: Δύο χρόνια ύφεσης και μια χρονιά αναιμικής ανάπτυξης, την ίδια στιγμή που όλες οι υπόλοιπες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης τρέχουν γρήγορα προς τα εμπρός με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αποτελεί πραγματικά θρασύτητα ......

μεγίστου είδους το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας μιλά για δήθεν καθαρή έξοδο όταν έχει επιβάλει τόσο δυσβάσταχτα μέτρα πρόσθετης λιτότητας.
Πριν λίγες μέρες ο επικεφαλής του Eurogroup κ. Σεντένο αναφέρθηκε σε μια «ενισχυμένη εποπτεία» της Ελλάδας μετά τον Αύγουστο του 2018. Από την άλλη ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, παραδέχθηκε δημοσίως πόσο σκληρή θα είναι η εποπτεία από τους εταίρους και τους δανειστές.

Η ελληνική κοινωνία είναι πραγματικά πιασμένη στο δίχτυ του λαϊκισμού, της οικονομικής δυσπραγίας και της αβεβαιότητας για το μέλλον. Η κοινωνία μας έγινε εσωστρεφής και αποκόπηκε κοσμογονικές αλλαγές που συμβαίνουν στην τεχνολογία, στις δυνατότητες του ανθρώπου, αλλά και στους γεωπολιτικούς συσχετισμούς. Όλα αυτά -δυστυχώς- πλέον, δεν αφορούν τον δημόσιο διάλογο.

Η χώρα ζητεί πλέον επανεκκίνηση. Πίσω από τη σκοτεινή κουρτίνα της πιο βαθιάς κρίσης, πολλοί συμπολίτες μας αγωνίζονται και δημιουργούν. Έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν τις δικές τους προσωπικές υπερβάσεις. Ήρθε η ώρα κι εμείς τα νέα στελέχη να κάνουμε τις δικές μας. Να απαντήσουμε με σαφήνεια στα πραγματικά και άμεσα ερωτήματα των πολιτών. Πώς θα έρθουν οι νέες δουλειές; Πώς θα μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση; Πώς δεν θα τρέχω από υπηρεσία σε υπηρεσία για να κάνω τη δουλειά μου; Πώς θα αποκτήσει το πτυχίο μου αξία; Πώς πάω σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και θα ξέρω ότι θα με φροντίσουν; Πώς θα νιώσω ασφαλής στη γειτονιά μου;
Απέναντι σε μια ιδεοληπτική, ανερμάτιστη και εθνικά επικίνδυνη συγκυβέρνηση, οφείλουμε να αντιπαρατάξουμε τις αξίες και τα ιδανικά, με τα οποία η χώρα μας μεγαλούργησε.

Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Ώστε να γίνει μια χώρα σύγχρονη, ζωντανή, ευημερούσα, αισιόδοξη και ασφαλή. Αυτό είναι το όραμα μας και για αυτό το όραμα αγωνιζόμαστε με πάθος.
Οραματίζομαι μια Ελλάδα με πραγματική ελευθερία, αλλά και με γνήσια αλληλεγγύη. Σε αυτήν την Ελλάδα οι άξιοι επιβραβεύονται. Αυτήν την Ελλάδα αξίζουμε. #axizoume_kalytera.

PhD, MSc Παναγιώτης Ευαγγ. Τζαβάρας
Υπ. Διδάκτωρ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Υποψήφιος Πρόεδρος ΝΟΔΕ Μεσσηνίας ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.