Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Αυτό είναι το φύλλο αγώνα – Όσα έγραψε ο Κομίνης. Ένταλμα κατά του Ιβάν Σαββίδη – Αναζητούνται κι άλλοι τέσσερις

- Τρείς ώρες και κάτι χρειάστηκαν για να αποφασίσει ο διαιτητής του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ ότι το παιχνίδι δεν θα διακοπεί
- Θέατρο του παραλόγου στην Τούμπα μετά το (οφσάιντ) γκολ του Δικεφάλου στο 90'
- Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 1-0 αλλά τώρα το ματς θα συνεχιστεί εκεί που ....

παίζεται τελευταία το ελληνικό πρωτάθλημα: στα δικαστήρια
- Ο διαιτητής Κομίνης χαρακτηρίζει τον Ιβάν Σαββίδη υπεύθυνο για τη διακοπή του ντέρμπι
- Γράφει στο φύλλο αγώνα για το όπλο του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ και τις απειλές από τον Λούμπος Μίχελ

Ένα πρωτάθλημα πραγματική παρωδία. Θα έπρεπε να το λέμε κωμωδία, αλλά ούτε αυτό δεν μπορεί να είναι. Ειδικά μετά τα όσα είδαν τα μάτια μας στην Τούμπα. Ένα ντέρμπι που υποτίθεται ότι έκρινε το πρωτάθλημα. Ένα ματς που επί 90 λεπτά παίχτηκε στον αγωνιστικό χώρο. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τα έδωσαν όλα. Και μετά, έδωσαν μια κι έχυσαν την καρδάρα.

Θα το ζήλευε κι ο Ιονέσκο αυτό που έγινε το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα. Να μπαίνει γκολ στο 90’. Να πανηγυρίζουν οι μεν. Να τρέχουν προς τη σέντρα οι διαιτητές. Και στου… δρόμου τα μισά, ο επόπτης να «θυμάται» ότι ο Μαουρίτσιο είναι οφσάιντ. Και να γυρνάει στη θέση του. Και κάπως έτσι άρχισαν όλα.

Το θέατρο του απόλυτου παραλόγου. Να θέλει ο διαιτητής να μιλήσει με τον επόπτη του και να μην τους αφήνουν οι παίκτες. Να τους διώχνει, κι αυτοί εκεί, να μην τους αφήνουν. Αυτό. Συνέχεια. Και δεν ήθελε πολύ να «φουντώσει» το πράγμα. Όπως κι έγινε.

Και ακολούθησαν οι σκηνές της ντροπής. Όλοι ένα κουβάρι. Φωνές και χαμός. Και ξαφνικά, μπαίνει στο γήπεδο, μαινόμενος, ο Ιβάν Σαββίδης. Δυσκολεύονταν οι άνδρες της ασφάλειάς του να τον σταματήσουν.

Ούτε το νεύμα του Αντελίνιο Βιεϊρίνια δεν τον σταμάτησε. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήθελε να κερδίσει το ποδόσφαιρο. Τελικά, κέρδισε η ομάδα του. Μετά από ώρες…

Το φύλλο αγώνα του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ο διαιτητής του αγώνα Γιώργος Κομίνης και οι βοηθοί του έφυγαν από το γήπεδο της Τούμπας περίπου στις 02:30 τα ξημερώματα. Αμίλητοι. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ τους περίμεναν για να μάθουν τι έγραψαν στο φύλλο αγώνα.

Η εισβολή του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ ήταν, σύμφωνα με όσα τουλάχιστον φέρεται να γράφει στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Κομίνης, η αιτία για την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο.

Σύμφωνα με το Novasports.gr ο Έλληνας διαιτητής, μεταξύ άλλων έκανε αναφορά σε:

1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας.

2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.

3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: «Έχεις τελειώσει».

«Μετά απ’ όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα».

4) «Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου (σ.σ. α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ) μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ’ την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ».

Σε ό,τι αφορά στο σκορ ο Γιώργος Κομίνης έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι μετά από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αλλά τον… πρόλαβε η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη και τη στιγμή της διακοπής το σκορ ήταν 1-0.

Ο Σαββίδης, το όπλο και το χρονικό της ντροπής

Ήταν περίπου 21:30 όταν έγιναν όλα. Ήταν το 90’ του αγώνα όταν ο Βαρέλα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Όμως η θέση του Μαουρίτσιο δίπλα στον Μπάρκα τη στιγμή που έφυγε η μπάλα από το κεφάλι, εκτός θέσης, έφερε τα πάνω κάτω.

Αρχικά, όλοι πίστεψαν ότι το γκολ μέτρησε. Η Τούμπα πήρε φωτιά. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ άρχισαν να πανηγυρίζουν το… πρωτάθλημα. Μετά, ο επόπτης γύρισε στη θέση του. Οι της ΑΕΚ έπεσαν πάνω του. Κανείς δεν άφηνε διαιτητή και επόπτη να συνεννοηθούν. Κάπως έτσι, ξεκίνησε η σύρραξη…

Κάποια λεπτά μετά, οι δυο ομάδες έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο. Πρώτα η ΑΕΚ, μετά ο ΠΑΟΚ. Όλοι είχαν με την αίσθηση πως το γκολ είχε ακυρωθεί. Είχε προηγηθεί η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη, που μαινόμενος προσπαθούσε να πλησιάσει τον διαιτητή.

Στα αποδυτήρια ξεκίνησε το γαϊτανάκι των διαβουλεύσεων. Θα ξαναρχίσει το παιχνίδι; Μέτρησε το γκολ ή όχι. Θα βγει η ΑΕΚ ξανά στον αγωνιστικό χώρο; Αλαλούμ και ντροπιαστικές εικόνες.

Χρειάστηκε να φτάσει η ώρα σχεδόν 23:00 για να μάθουν όλοι ότι ο διαιτητής δεν είχε αποφασίσει αν θα μετρούσε ή όχι το γκολ του ΠΑΟΚ. Και μισή ώρα αργότερα πως το ματς δεν θα συνεχιστεί. Αλλά πως το γκολ είχε μετρήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.