Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Φιλιατρά: Με κάθε μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε ο πολιούχος μας Άγιος Χαράλαμπος

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στα Φιλιατρά για τον πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο.

Πλήθος πιστών παρά τον άσχημο καιρό -που ευτυχώς δεν έβρεξε- επισκέφθηκε την πόλη για να .....

προσκυνήσει την χάρη του Αγίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 7 το πρωί τελέσθηκε η Ιερά Ακολουθία του Όρθρου και αμέσως μετά η θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησαν οι προσκεκλημένοι του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομου οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Κηφησίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου και Κίτρου Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Γεώργιος

Παρόντες στην δοξολογία ήταν ο ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας (ως οικοδεσπότης) Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγαλος, ο Εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ο τ. Βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο τεως Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, η Συντονίστρια έργου και αποτελεσματικότητας και Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού και Πολιτισμού Αντωνία Μπούζα, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας και Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, ο τέως Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας Γιώργος Μπακούρος, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Αναστάσιος Πούλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθης Ανδρινόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Καναλουπίτης και οι τοπικοί σύμβουλοι Ευανθία Παπαγεωργίου, Γιώργος Κωτσάκης, Τοπικοί Σύμβουλοι των Γαργαλιάνων, Εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας της Μεσσηνίας όπως ο εκπρόσωπος του ΥΕΘΑ, ο Διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας και αντιπροσωπείες από την 120 ΠΕΑ και το 9ο Συνταγμα Πεζικού.

Η λιτάνευση της Ιερής εικόνας και Τιμίων Λειψάνων πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά με τα τις 11 το πρωί όπου συνοδεία των Φιλαρμονικών Γαργαλιάνων Φιλιατρών και Κυπαρισσίας, και μαθητών όλων των σχολείων της πόλης κατέληξε στην κεντρική πλατεία Καποδίστρια όπου εψάλη δέηση. Η Λιτανεία κατέληξε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου όπου έγινε η απόλυση.

Ακολούθησε μια μικρή δεξίωση στο Δημοτικό κατάστημα των Φιλιατρών όπου ανταλλάχθηκαν ευχές από τους επισήμους οι οποίοι μίλησαν και στην κάμερα του Φιλιατρά News.



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγαλος επεσήμανε ότι οι μεγάλες γιορτές δεν είναι μόνο για να σεβόμαστε την παράδοση και να σεβόμαστε το παρελθόν μας, αλλά και να κοιτάζουμε προς το μέλλον. Θεώρησε ότι η έξοδος από την κρίση θα έρθει τον Αύγουστο του 2018 για να κερδίσουμε ένα κομμάτι της χαμένης μας κυριαρχίας, για να μπορέσουμε με τα δικά μας μέσα να αλλάξομε την Ελλάδα ενω για τα Εθνικά μας θέματα υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες, και ένα παράθυρο ευκαιρίας, και για το Σκοπιανό.
Στο επίπεδο της Δημοκρατίας, της εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος, είπε ότι ο τρόπος της αντιμετώπισης των φαινομένων πολιτικών σκανδάλων και διαφθοράς είναι επίσης ένα από τα μέτωπα που όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε την συγκεκριμένη μάχη



Σε δήλωση του ο τ Υπουργός Ιωάννης Λαμπροπουλος ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και τόνισε ότι πρέπει όλοι οι Έλληνες μονιασμένοι να δουλέψουμε για να σηκώσουμε την Ελλάδα μας.
Αναφεόμενος στη κρίση που διέρχεται η κοινωνία και η χώρα είπε σε υψηλούς τόνους ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή. Να φύγουν αυτοί από επάνω γιατί έχουν ισοπεδώσει του θεσμούς, τις αξίες, τις αρχές. Δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο στην χώρα μας. Πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή το συντομότερο για να βρει η πατρίδα μας την ηρεμία και την πρόοδο.



Ο Πολιτευτής της ΝΔ Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης Ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους τους Φιλιατρινούς και Τριφύλιους εντός και εκτός Ελλάδος.
Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι σε εξέλιξη μια από τι μεγαλύτερες πολιτικές σκευωρίες της Μεταπολίτευσης και μάλιστα με κουκούλα. Είναι γνωστή και διαχρονική αγάπη της Αριστεράς με την Κουκούλα.
Οι κουκούλες θα βγούν και οι κουκουλοφόροι και αυτοί που κρύβονται πίσω απο τους κουκουλοφόρους θα αποκαλυφθούν και θα τιμωρηθούν για την συκοφαντία και την σκευωρία που διέπραξαν.
Η δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή από τον Αριστερόστροφο φασισμό.



Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε πολυ επιγραμματικά στον Αγιο Χαράλαμπο και το θαυμα που έγινε και τόνισε ότι είναι η ευκαιρία που του δίνεται να ξαναβρεθει πάλι με φίλους, με τους κατοίκους των Φιλιατρών και τον δήμαρχο για να ανανεώνουμε συνεχώς την προσπάθεια που κάνουμε ώστε η Τριφυλία να γίνει πάλι αυτή που πρέπει να είναι.
Πιστεύω πάρα πολύ στους Τριφύλιους και στις δυνάμεις που έχει ο τόπος και θεωρώ πως όλη η προσοχή της Περιφέρειας είναι στραμμένη σε αυτή την προσπάθεια.
Στον αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο δρόμος Φιλιατρά - Γαργαλιανοι θα μπει στο πρόγραμμα μας και ειναι προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ. Ενα σπουδαίοι και σημαντικό εργο που το απαιτεί ο Δήμαρχος και η τοπική κοινωνία.
Αναφερθηκε στο αποχετευτικό Γαργαλιάνων όπου ολοκληρώθηκε η μελέτη, στο κέντρο υγείας Γαργαλιάνων , στην ασφαλτόστρωση των Φιλιατρών και Κυπαρισσίας.



Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας είπε ότι σήμερα μια πολύ μεγάλη γιορτή, μια μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης που ξεπερνάει τα όρια και το χαρακτήρα αυτής της γιορτής γιατί είναι ταυτισμένη με την ύπαρξη και την παρουσία αυτής της πόλης, με ότι έχει σχέση με την ιστορία. Εμείς οι Τριφύλιοι έχουμε ένα ιδιαίτερο τρόπο και να γιορτάζουμε τις γιορτές μας και να τις βιώνουμε. αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη λέγοντας ότι ήρθε η ώρα να τέρψουμε τους καρπούς μιας πολυ σκληρής δουλειάς που έχει γίνει.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.