Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Οι Καλές πρακτικές παρουσιάστηκαν στην ημερίδα του 3ου Δημοτικού σχολείου Φιλιατρών

Με θέμα την προβολή και ανταλλαγή καλών πρακτικών πραγματοποιήθηκε σήμερα 27/1/2018 ημερίδα στο 3ο Δημοτικό σχολείο Φιλιατρών.

Μέσα σε ένα θερμό εκπαιδευτικό κλίμα πενήντα περίπου εκπαιδευτικοί απ’ όλη τη Μεσσηνία αντάλλαξαν καλές πρακτικές που.....

εφαρμόζουν στο σχολείο τους, δηλαδή προγράμματα με τα οποία ομορφαίνουν την σχολική καθημερινότητα διευρύνοντας και ανοίγοντας το σχολείο στην κοινωνία Όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί θέλησαν να μοιραστούν αυτά που κάνουν με όλους, χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας.

Ανέπτυξαν τα προγράμματα που υλοποιούν στα σχολεία τους, πήραν κι έδωσαν ιδέες. Έτσι ακούστηκαν θέματα που αφορούσαν την τοπική ιστορία, τον σχολικό κήπο, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τις μουσειοσκευές, τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, τις σχολικές εφημερίδες, το θέατρο, τα ημερολόγια, τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας, τις σχέσεις με τους γονείς, το παλιό σχολείο, τις κατασκευές και τόσα τόσα άλλα.

Υπήρξε ένας καταιγισμός ιδεών για ανοιχτά μυαλά και εκπαιδευτικούς που βλέπουν την εκπαίδευση των παιδιών μας με μια διαφορετική οπτική.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη και ξενάγηση στο Βυζαντινό ναό στη Χριστιανούπολη και στο φιλιατρινό φράγμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.