Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

Τέλη κυκλοφορίας 2018: Προς παράταση η πληρωμή τους

Το αδιαχώρητο επικρατούσε και σήμερα, Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, στις τράπεζες για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, αλλά και άλλων φορολογικών υποχρεώσεων.

Η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας 2018 για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες λήγει την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, με τους ιδιοκτήτες να περιμένουν ώρες στα ......

γκισέ των τραπεζών για την αποπληρωμή.

Στα γκισέ (τράπεζες, ΕΛΤΑ κ.λπ.) οι πληρωμές γίνονται έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και απαιτούν προμήθεια έως 2 ευρώ.

Τα τέλη κυκλοφορίας είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι και το Δημόσιο προβλέπει να εισπράξει 1,1 δισ. ευρώ.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος θέλει να καταθέσει τις πινακίδες, θα πρέπει να προσέλθει στην Εφορία έως τις 29 Δεκεμβρίου.

Αν ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσιο ποσό των αναλογούντων τελών.

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί ολιγοήμερη παράταση για την πληρωμή των τελών. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι θα είναι μόνο για τις πρώτες μέρες του νέου έτους. Πιθανότατα δηλαδή, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέχρι απόψε το βράδυ ή το αργότερο μέχρι το πρωί της Παρασκευής, 29 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.