Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Στα Φιλιατρά το φορητό ψηφιακό πλανητάριο στις 20 , 21 και 22 Δεκεμβρίου

Ο Δήμος Τριφυλίας φέρνει τον έναστρο ουρανό σε μικρούς και μεγάλους!

Ο Δήμος Τριφυλίας στις 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου θα φιλοξενήσει το φορητό ψηφιακό πλανητάριο στο αίθριο του Δημοτικού καταστήματος Φιλιατρών.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο προβάλλει ψηφιακές ......

παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου 360ο, σε έναν σταθερό συναρμολογούμενο θόλο διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια οθόνης 57 m2.
Οι εικόνες θα προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό, δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει.
Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

Οι πλανηταριακές παραστάσεις που θα προβληθούν θα είναι:

► Από τη Γη στο Σύμπαν (προτείνεται για ηλικίες 8+ και ενήλικους)
Η παράσταση είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, τον Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από την σύγχρονη επιστήμη.


► Ο Μαγεμένος Ύφαλος – Kaluoka ‘Hina (προτείνεται για ηλικίες 5+)
Η ταινία μας μεταφέρει στα βάθη της θάλασσας σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, ένα μοναδικό κόσμο, πολύχρωμο και ξένο, γεμάτο περιπέτειες και κίνδυνους, αινίγματα και μυστήρια, παλιούς θρύλους και μύθους.
Ένα κόσμο που κατοικείται από πλάσματα με χιούμορ και θάρρος, αξιαγάπητα και παράξενα, γοητευτικά και επικίνδυνα.


► Αποχαιρετώντας το Cassini (προτείνεται για ηλικίες 6+ και ενήλικους)
Μετά από 20 χρόνια στο διάστημα, η διαστημοσυσκευή Cassini ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες διαστημικές αποστολές στην εξερεύνηση του διαστήματος. Ακολουθήστε το συναρπαστικό ταξίδι του Cassini , μάθετε για το περιβάλλον του Κρόνου και ανακαλύψτε τους μοναδικούς του δορυφόρους.


► Επιστροφή στη Σελήνη για Πάντα (προτείνεται για ηλικίες 6+ και ενήλικους)
Η παράσταση ξεκινά με την πρώτη εποχή της διαστημικής εξερεύνησης και τις ιστορικές αποστολές “Απόλλων”. Βλέπουμε τι μας έμαθε η εποχή των σεληνιακών οχημάτων και διαστημόπλοιων για την προέλευση της Σελήνης, τη σύνθεση, τη δομή και την προσβασιμότητα των πρώτων υλών στην επιφάνειά της. Το κοινό, μέσα στο εντυπωσιακό περιβάλλον του πλανηταρίου, βιώνει μία επιτυχημένη εκτόξευση, προσσελήνωση, ανάπτυξη και κίνηση ενός σεληνιακού οχήματος.


► Ακτινογραφώντας το Σύμπαν (προτείνεται για ηλικίες 14+ και ενήλικους)
Οι εικόνες που βλέπουμε με τα μάτια μας δεν αποδίδουν ολόκληρη την πραγματικότητα. Το φως περιλαμβάνει αόρατες από εμάς ακτινοβολίες οι οποίες παρατηρούνται με ειδικά επιστημονικά όργανα και τηλεσκόπια. Η παράσταση πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή περιήγηση στα βίαια φαινόμενα του Σύμπαντος (άστρα νετρονίων, υπερκαινοφανείς αστέρες, μελανές οπές, ενεργοί γαλαξίες κτλ), όπως αυτά αποκαλύπτονται από τις παρατηρήσεις των τροχιακών τηλεσκοπίων ειδικά σχεδιασμένων να καταγράφουν τις ακτινοβολίες Χ και γ.

Όπως διευκρινίζεται στο έγγραφο του Δήμου Τριφυλίας ο δήμος έχει απευθύνει την πρόσκληση προς τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας προκειμένου οι μαθητές των σχολείων να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις αυτές δεδομένου ότι δεν θα υπάρχει για αυτούς καμία Οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες oι ενδιαφερόμενοι Διευθυντές των σχολικών μονάδων μπορούν να επικοινωνήσουν με την κυρία Φωτεινή Στυλιανού στο τηλέφωνο 276360033 η στο 694 825 89 58 προκειμένου να δηλώσουν την ημέρα που επιθυμούν να επισκεφθούν το φορητό ψηφιακό πλανητάριο.
Είναι απαραίτητο να δηλώσουν τον αριθμό των μαθητών που θα συμμετάσχουν καθώς και την ηλικία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.